Наркооранжерия е разкрита при спецакция от криминалисти на Областната дирекция

...
Наркооранжерия е разкрита при спецакция от криминалисти на Областната дирекция
Коментари Харесай

Оранжерии за марихуана в старата мелница в Шумен

Наркооранжерия е разкрита при спецакция от криминалисти на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Шумен. Служители на бранш „ Специализирани тактически дейности “ задържаха петима, съпричастни към развъждане на конопени растения.

Действията на полицейските чиновници почнали в средата на септември, откакто получили информация от поданици на Златна равнища, че в селото постоянно идват непознати коли с непозната регистрация. Криминалисти почнали наблюдаване и открили, че в някогашна мелница има придвижване на коли.

В ранните часове на 29 декември в условия на необходимост криминалисти пристъпили към целенасочени дейности по инспекция на пространства в постройката. Служители на бранш „ Специализирани тактически дейности “ при Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи - Шумен задържали двама мъже на 34 и 48 години от София и Ловеч, и 21-годишна жена от софийското село Бистрица и 28-годишна жена от Варна.

Открити са четири хладилни полуремаркета, снабдени с климатични съоръжения в работен режим. Действията на проверяващите траяли под контрол на дежурен прокурор в Окръжната прокуратура. При осъществения оглед било открито, че в хладилните полуремаркета се поставят грижи за над 600 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Част от тях под формата на разсад, останалите - в друг етап на развиване и зрялост. Четирите пространства са оборудвани с лампи, системи за поливане, вентилация, надзор на въздуха и температурата. Ползвани са препарати за стимулиране на растежа им.

В стопанска сграда е открито особено построено за задачата помещение, обособено за сушене на зелена листна маса. Оттам са конфискувани над 10 кг суха тревна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Открити са и три електрогенератора. Извършени са голям брой процесуално-следствени дейности за документиране на незаконната активност. Установен и арестуван е и притежателят въз основата – 35-годишен мъж от Варна.

Действията на криминалисти и проверяващи от ОДМВР - Шумен не престават и все още. Ще се правят спомагателни огледи. Благодарение на добре плануваната и сполучлива спецоперация, до пазара не е стигнало голямо количество от високорисковото наркотично вещество. Работата по формираното досъдебно произвеждане за произвеждане и държане на високорискови наркотични субстанции, предопределени за разпространяване, продължава под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР