Наркодилърите сега са доста изобретателни. Техният бизнес се базира на

...
Наркодилърите сега са доста изобретателни. Техният бизнес се базира на
Коментари Харесай

НОВА МОДА: Наркотиците вече се продават онлайн, дилърите се занимават с маркетинг

„ Наркодилърите в този момент са много изобретателни. Техният бизнес се базира на маркетингови изследвания. Те съумяват съгласно настройките и търсенето на дрога да нагодят и предлагането. Дилърите на дрога през днешния ден са много по-различни от тези преди няколко години, които бяха хора, облечени в спортни екипи,седящи по ъглите на улиците на групи. Сега те употребяват маркетингови техники за изследване на пазарите. Предлагат дрогата през цифрови платформи, което ги прави много ефикасни и сложни за залавяне ”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” началникът на отдел " Борба с наркотрафика " вАгенция " Митници " Стефан Бакалов, разяснявайки новите трендове при разпространяването на дрога, написа Телеграф.бг.

По думите му през последните години наклонността да се употребяват деца за дилъри се трансформира в всеобща процедура. „ Използват се най-вече девойки. Те не вършат толкоз огромно усещане за разлика от момчетата. В тийнейджърските си години младежите се стремят да наподобяват по-агресивни, което пък насочва вниманието към тях. Затова се търсят 14-15 годишни девойки, които да пласират стоката даже в учебните заведения ", изясни той.

" Всичко стартира напълно безобидно ", акцентира Бакалов. " Започват да използват една или две цигари и марихуан. Тъй като това са тийнейджери, които не могат да се доставят със стока, стартират да продават, с цел да си набират дозата.По този метод влизат в системата ", уточни той.

Като татко на две деца той акцентира, че за родителите е доста мъчно да уловят " знаците, показващи, че детето им използва опиати ". " Имам шанс, че на децата ми от дребни се приказва за опиатите. Те живеят в такава среда и сходни тематики се разискват. Това, несъмнено, не е 100% гаранция. Родителите се тормозят. В срещите, които имаме с децавсяка седмица в разнообразни учебни заведения, попадаме навръх подобен вид тийнейджери, каквито са и моите деца. Те се осведомят най-вече иза страдание, от улицата,от интернет платформите. Употребата на опиати е показана като нещо занимателно, като нещо доста фешън. Ипо този метод тези деца на нежна възраст се заблуждават отнещо, което е лъжливо ", изясни Бакалов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР