Наричат романеско най-красивият зеленчук в света“. Той прилича на флуоресцентния

...
Наричат романеско най-красивият зеленчук в света“. Той прилича на флуоресцентния
Коментари Харесай

Романеско – извънземният зеленчук

Наричат романеско „ най-красивият зарзават в света “. Той наподобява на флуоресцентния зелен братовчед на броколите и карфиола.

Подобно на по-известния си родственик броколи, това, което назоваваме романеско, в действителност е ядливата цъфтяща глава на самото по-голямо растение.

Неговият сезон е много къс. Отглежда се в няколко основни кътчета на света - а точно Италия и някои източни елементи на Съединените щати. Ако видите тези зашеметяващи зеленчуци в магазин за хранителни артикули или фермерски пазар, вземете си глава от тях. Вероятно няма да получите втори късмет, даже единствено няколко дни по-късно, поучават от foodpanda.

Романеско има „ извънземна “ форма и ненапълно земен усет, който се съчетава елегантно с други усети като чесън, бяло вино и даже люти чушки.

Подобно на броколи, може да се яде недопечен, само че също по този начин може да бъде подготвен по разнообразни способи на готвене, като пържене или печене във фурна.

Романеско е цялостен с витамини С и К. Той също по този начин е богат на фибри, защитни каротеноиди и набор от фитохимикали, които защищават телата ни от молекулна недъгавост.

Известно е, че желязото и фолатът в романеско подтикват производството на червени кръвни кафези и даже оказват помощ за репродуктивното здраве.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР