Наричат го ловец на Северното сияние. Той е Мартин Стефанов

...
Наричат го ловец на Северното сияние. Той е Мартин Стефанов
Коментари Харесай

На избори в Лапландия и как да излезеш от зоната си на комфорт


Наричат го ловджия на Северното зарево. Той е Мартин Стефанов и от 6 години живее в Лапландия , където отива, с цел да продължи следването си в университета. Сега работи като туристически гид, специализирал се във водачество със снегомобил.

„ При нас се чака стопляне в този момент на времето, което не е напълно обикновено. Тук също ще  имаме опция да гласуваме на изборите на 4 април, аз ще го направя, само че най-близката ми изборна секция във Финландия е на 700 км от мен . Тук ще има няколко секции в Южната част на Финландия. Малко са българите тук “, разказа Мартин в предаването „ Хоризонт до обед “. 

при съблюдаване на характерните условия и ограничения в страната, свързани с битката с разпространяването на ковид. Към момента за региона на  Хелзинки организирането на обществени събития навън и на закрито е неразрешено , като са позволени събития за най-много 10 души при основаване на организация, последваща инструкциите за безвредна отдалеченост и хигиена. 

 Личен списък
Страстта на Мартин е и да прави филми, а посредством шерването ѝ желае да въодушевява, да предизвиква хората за по-активен, авантюристичен и здравословен метод на живот . Има стотици почитатели в канала му в You Tube, а в България е прочут и като създател на кино лентата за Божидар Антонов „ С Божо на море от Ком до Емине “, както и от други спортно-приключенски видеоразкази.

Последните му видеоразкази са за предизвикването да си бегач, излизайки от зоната си на комфорт  при минус 30 градуса и зима, продължаваща 7 месеца, както и персоналния опит в правенето на иглу. 

Промяната в живота ми ме изнесе от зоната на комфорт . Почти всеки ден търча в тъмното, още повече че тук е -30 градуса, само че привикнах, въпреки и мъчно. Открих нов свят. Тук се усещам жив “, описа откривателят на студените земи.

„ Опитвам се да снима и чудото Северно зарево... мъчно е да се опише. Човек би трябвало самичък да го усети . Затова и ги снимам тези красиви снежни картини. Използвам разнообразни техники на снимане, посредством дрон и друга снимачна техника... Убеден съм, че  би трябвало да се вършат по-екстремни неща, само че при доста добра подготовка, да си наясно какво тъкмо правиш в тези студени земи.  Така беше и с построяването на иглуто “. 

 Личен списък
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР