Наредбата за системата Бонус-малус в сегашния й вид да бъде

...
Наредбата за системата Бонус-малус в сегашния й вид да бъде
Коментари Харесай

БСП искат ново обсъждане на системата Бонус-малус

Наредбата за системата " Бонус-малус " в настоящия й тип да бъде оттеглена от публичното разискване и да се създадат промени, с цел да не бъдат ощетявани водачите за сметка на застрахователите. За това упорстват от Българска социалистическа партия. В момента системата е инструмент за увеличение на застрахователната награда, само че за нас е недопустимо за едно и също нещо водач да бъде санкционеран няколко пъти, разяснява секретарят на ПГ на левицата Димитър Данчев.
Припомняме, че против новата система " Бонус-малус " се изрекоха към този момент превозвачески компании, а през вчерашния ден и омбудсманът прикани за редакция на наредбата.
Взимайки поради публичната реакция на цивилен и браншови организации, считаме, че направената разпоредба не дава отговор на упованията на обществото, включително и упованията, че тази система ще способства за понижаване на пътнотранспортните катастрофи, акцентира Данчев. По думите му съгласно левицата в наредбата са позволени съществени пропуски и тя има потребност да бъде модифицирана. От " Българска социалистическа партия за България " оферират като първа стъпка тази разпоредба да бъде оттеглена от публичното разискване.
Внесли сме предложение за смяна в Кодекса за застраховането, където споделяме, че размерът на наградата за застраховката " Гражданска отговорност " може да бъде поправено единствено на база нанесени вреди, посочи Димитър Данчев. Проблемите, които основава в този момент настоящият текст, при влизане в действие и на наредбата, са свързани с повишението на корупционния риск и на затрупване на съдилищата с купища тъжби за отсрочване на повишение на застрахователната награда, изясни депутатът. От Българска социалистическа партия предизвестиха, че се основава спомагателна тежест за траспортните компании, който имат огромен брой водачи за едно и също транспортно средство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР