Наред с всички негативи, пандемията от Covid-19 вече показва, че

...
Наред с всички негативи, пандемията от Covid-19 вече показва, че
Коментари Харесай

Пътническите самолети вече няма да са същите – как ще изглеждат след пандемията (СНИМКИ)

Наред с всички негативи, пандемията от Covid-19 към този момент демонстрира, че може да трансформира света и към по-добро. Заради ковид доста страни и работодатели започнаха да залагат от ден на ден на дигитализацията. Социалното разграничаване форсира въвеждането на електронната страна, работата от у дома и даже роботизацията. Много сегменти на стопанската система се трансформират, въпреки и с разнообразни темпове.

Част от огромните губещите към този момент са самолетните компании, които съвсем не реализират полети. Ситуацията притиска бизнеса към промени.

Учените не са сигурни какъв брой бързо човечеството ще се оправи с пандемията, а коронавирусът може да бъде значителен фактор в живота ни и след 5 години. Това би довело до всеобщи банкрути в областта на въздушния транспорт. За да избегнат това, компаниите търсят излаз с нови технологии и дизайни.

Италианската компания Avio Interiors към този момент има идея за това по какъв начин ще наподобяват пътническите самолети.

Разработени са два разновидността за вероятен интериор, който би разрешил реализирането на пътническите полети.
 Пътническите самолети към този момент няма да са същите - по какъв начин ще наподобяват след пандемията (СНИМКИ)
 Пътническите самолети към този момент няма да са същите - по какъв начин ще наподобяват след пандемията (СНИМКИ)

По-бюджетният е наименуван Glassafe и включва стъклена или плексигласова бариера сред седалките в региона на главата. От защитна позиция този способ може да е по-малко ефикасен, За сметка на това, той е бърз за монтиране и не изисква обилни вложения.

Вторият вид е наименуван Janus и предлага по-съществена смяна в интериора на пътническите самолети. Концепцията е наречена на двуликия римски господ Янус, който гледа по едно и също време обратно и напред. По сходен метод са подредени и седалките в Janus. Централната във всеки ред е обърната обратно. Това разрешава монтирането на по-голям предпазен плексигласов панел, който да отдели пасажерите един от различен.

Анализаторите означават, че въпреки по-ефективно решение, то авиопревозвачите надали биха избрали концепцията Janus. Поне не и като първа мярка. Тя изисква пренареждане на седалките и по-сериозни вложения по отношение на Glassafe. Икономическата обстановка в областта на въздушния транспорт на пасажери е много тежка и надали би разрешила отделянето на огромни суми за основни промени в кабината.

И двата разновидността обаче биха могли да останат в употреба и откакто човечеството се оправи с ковид. Учените разясняват, че заплахата от пандемии постоянно ще дебне зад ъгъла, а по-изолираните пътнически места може да са вярно решение за понижаване на заплахата от възникването ѝ.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР