Нарастването на заболелите от коронавирус в развиващите се страни като

...
Нарастването на заболелите от коронавирус в развиващите се страни като
Коментари Харесай

BioNTech: Очаква се пандемията Covid-19 да продължи до 2022 г.

Нарастването на заболелите от ковид в разрастващите се страни като Индия на фона на относителния дефицит на ваксини значи, че пандемията ще продължи да се популяризира доникъде на 2022 година, съгласно изобретателите на първата ваксина против Covid-19, позволена от Запада, оповестява " Уол стрийт ", съобщи Блумбърг..

Поради спешността управляващите би трябвало да обмислят ограничения като разбъркване на дози на ваксини от разнообразни производители , обявиха създателите на BioNTech. Германската компания BioNTech се сплоти с Pfizer, с цел да тества, създава и популяризира своята ваксина.

„ Трябва да осигурим в действителност високи равнища на имунизация в международен мащаб. В противоположен случай никой няма да бъде в сигурност “, сподели Угур Шахин, основен изпълнителен шеф на BioNTech. Той добави, че пандемията ще завърши едвам когато стадийният имунитет бъде реализиран по целия свят.

„ До средата на 2022 година даже райони с население с висока смъртност от вируса като Индия ще доближат висок % на имунизация и имунитет “, сподели доктор Шахин. „ Ще забележим през идващите 12 месеца все по-голям брой разрастващи се страни и страни с ниски приходи, достигащи този имунитет единствено посредством увеличение на индустриалния потенциал на съществуващите сега ваксини и прибавяне на нови индустриални обекти “, уточни още той.

Д-р Шахин, който основава компанията със брачната половинка си Йозлем Тюречи, показа, че компанията уголемява индустриалния си алианс с повече от 30 компании, с цел да създават повече ваксини за доставки на страни като Индия.

Смесването на разнообразни типове ваксини, в това число съчетание на дози, основани на иРНК технология като тази на BioNTech, с по този начин наречените векторни ваксини като тази на " АстраЗенека " може да се окаже належащо за преустановяване на пандемията , сподели доктор Тюречи, основен медицински шеф на BioNTech.

„ Колкото повече ваксини имаме разполагаем, толкоз по-добре. Очевидно можем да ги смесваме и по принцип да ги съчетаваме в приложението “, сподели доктор Тюречи. „ Защото в края на деня желаеме да реализираме стаден имунитет. Искаме да реализираме колкото се може по-голяма всеобща имунизация. ", показа още тя.

Д-р Тюречи добави, че BioNTech, която има правата за имунизацията не взе участие в полемики с компании в Индия или други разрастващи се страни за лицензиране на производството, защото ще създава дози единствено в границите на своята одобрена и открита индустриална мрежа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР