Нараства напрежението по оста САЩ-Израел-Иран. Израелският министър на разузнаването Израел

...
Нараства напрежението по оста САЩ-Израел-Иран. Израелският министър на разузнаването Израел
Коментари Харесай

Нараства напрежението по оста САЩ-Израел-Иран

Нараства напрежението по оста САЩ-Израел-Иран. Израелският министър на разузнаването Израел Кац предизвиква провеждащите се в Иран антиправителствени митинги, само че добави, че Тел Авив не се намесва във вътрешните работи на Ислямската република, осведоми Ройтерс.
Най-малко 12 души са починали при продължаващите към този момент четвърти ден митинги в Ислямската република, които са най-големите от 2009 година " Само мога да пожелая триумф на иранския народ в битката му за независимост и народна власт ", посочи Кац пред Армейското радио. " Ако хората съумеят да реализират независимост и народна власт, доста закани против Израел и целия район през днешния ден ще изчезнат ", счита той. Запитан за какво израелският министър председател Бенямин Нетаняху не следва образеца на американския президент Доналд Тръмп, който намерено поддържа митингите, Кац отговори: " Израел не се намесва във вътрешните работи ".

Според него твърдият метод на Тръмп към Техеран е попречил на " илюзията на иранското държавно управление за икономическо възстановяване ". Ирански представител упрекна " непознати сътрудници " за конфликтите. Кац отхвърли пропагандата на режима.

Междувременно се появи информация, че Вашингтон е разрешил на Израел да убие военачалник Касем Сюлеймани, пълководец на елитните елементи " Ал Кудс ", които дават отговор за външните интервенции на Революционната армия на Ислямската република.

Това написа кувейтският вестник " Ал Джарида ", представен от израелското издание " Аарец ". " Ал Джарида " се базира на източник в Йерусалим, който е съобщил, че " има американско-израелско съглашение ", съгласно което Сюлеймани е " опасност за ползите на двете страни в района ".

Договорката сред Вашингтон и Тел Авив, съгласно популяризираната информация, идва откакто Съединени американски щати осуетиха опит за убийството на генерала преди три години, съощи Нюз. бг. Израел е бил " на ръба " да убие Сюлеймани до Дамаск преди три години, само че Съединени американски щати предизвестили иранското държавно управление за проекта, разкривайки, че еврейската страна следи от близко иранския военачалник.

Инцидентът е провокирал съществени различия сред спецслужбите на Израел и Съединени американски щати. Кувейският вестник написа още, че Мохамед Фалах Задех, вторият в командването на иранските сили в Сирия, " може да се трансформира в цел " на Израел, както и други артисти в района.

Междувременно американският водач Доналд Тръмп още веднъж разяснява митингите в Иран. Той написа в " Туитър ", че е " време за смяна ". " Иран се проваля на всяко равнище макар ужасното съглашение с администрацията на Обама. Великият ирански народ е репресиран от доста години. Те са гладни за независимост и храна. Наред с човешките права богатият Иран е ограбван. Време е за смяна ", написа американският водач в обществената мрежа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР