Нараняванията, свързани с изпълняването на служебните задължения, от 600 през

...
Нараняванията, свързани с изпълняването на служебните задължения, от 600 през
Коментари Харесай

Трудовите злополуки в началото на годината се увеличават

Нараняванията, свързани с изпълняването на служебните отговорности, от 600 през първото тримесечие на 2022 година доближат до 639 година по-късно, което е повишаване с 6,5%, демонстрира сравнителният разбор на оперативната информация за трудовите злополуки на Националния застрахователен институт за последните две години.

От данните излиза наяве, че това нарастване се дължи най-много на по-големия трудов травматизъм при мъжете. Регистрираните през 2023 година злополуки с тях са били 374 при 340 дванадесет месеца по-рано. За сравнявания интервал трудовите злополуки с дами са нарастнали единствено с пет.

Няма смяна във връзка с тежестта на трудовите злополуки и обвързваното с нея време, належащо за възобновяване. Средно по към 35 са изгубените календарни дни при един случай и през двата оценени интервала.

През 2023 година икономическите действия, в които са регистрирани най-вече трудови злополуки, са „ Търговия на едро, без търговията с коли и мотоциклети “ и „ Образование “  (с по 43 инцидента), следвани от „ Държавно ръководство “ (42) и „ Сухопътен превоз “ (32). 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР