Напусна ни големият български актьор Светослав Пеев. Последният от доайените

...
Напусна ни големият български актьор Светослав Пеев. Последният от доайените
Коментари Харесай

IN MEMORIAM: Кой беше великият актьор Славчо Пеев

Напусна ни огромният български артист Светослав Пеев. Последният от доайените на Сатиричния спектакъл умря тази заран на 84-годишна възраст.

Славчо Пеев беше една от емблемите на Сатирата, а хората го разпознаваха и обичаха.

Славчо Пеев споделяше за себе си: Бил съм баскетболист, художник, пи ар на футболен тим, шеф на спектакъл, татко и дядо, само че постоянно съм бил актьор. Никога не престана да обича театъра, спомняше си първите години в него и споделяше, че в Сатирата се е живеело " необикновено ".

Светослав Пеев: Имаше атмосфера страхотна! Хората се радваха доста, радваха се и плюс това там се събра едно, по какъв начин да кажа, то е, а бе общ брой от най-хубавите актьори, бих споделил, на България.

Поколението на Славчо Пеев ще продължи да е образец за всички артисти от Сатирата, сподели през днешния ден шефът на театъра Калин Сърменов.

" Те сътвориха българския спектакъл освен в Сатирата, те го сътвориха и отвън рамките на тази постройка,те направиха и киното, те направиха и малкия екран ", съобщи Калин Сърменов.

" Той беше един герой да се слагат български текстове, български създатели ", разяснява Ивайло Калоянчев, артист.

" Славчо не можеше да остане неусетен. Той даже като влизаше тук в театъра се разбираше, че Славе е пристигнал, тъй като той говореше изнесено, високо, мощно, смееше се ", сподели още артистът Красимир Куцупаров.

Роден на 4 април 1939 година, с над 70 театрални и 100 телевизионни функции. Участва допълнително от 20 кино лентата. След тях " С деца на море ", " Войната на таралежите ", " Васко да Гама от село Рупча ", " Баш Майсторът на море ".

" Баш Майсторът на море ": Сметката е елементарна - ти стаята, аз колата. Освен това яденето и пиенето е от мене.

Славчо Пеев споделяше, че известността не го е трансформирала. Хората усещаха това, познаваха го и го обичаха.

Светослав Пеев: Сега ми викат от " Баш майстора ". На име. Даже не помня името. Ми подвикват, тъй като го гледат доста това.

Поклон пред светлата му памет!


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР