Напускам партията "Има такъв народ" поради несъгласие с водената политика

...
Напускам партията "Има такъв народ" поради несъгласие с водената политика
Коментари Харесай

Независимият депутат Иво Атанасов: Ива Митева е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия

Напускам партията "Има подобен народ " заради противоречие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, пренебрежение от управлението към депутатите, регионалните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал господин Трифонов. Това съобщи в "Денят стартира " с Георги Любенов отделилият се от ПГ на "Има подобен народ " и към този момент самостоятелен народен представител Иво Атанасов.

Националният съвет взима решение за присъединяване в избори и обединения. Тази партия функционираше като еднолично сдружение с лимитирана отговорност. Има притежател - Слави Трифонов и служащи - Балабанов и Тошко Йорданов, добави Атанасов.

На въпроса за какво не напусне Народното събрание по образеца на Елена Гунчева от "Възраждане ", той изясни, че е бил помолен от регионалните координатори във Видин да не напуща Народното събрание, с цел да пази ползите на жителите.

Не съм напуснал Има Такъв Народ, с цел да стана част от различен партиен план или "Продължаваме смяната ", безапелационен е Атанасов.

Атанасов разяснява и гласуването на самостоятелните депутати в поддръжка на френското предложение за Северна Македония.

Нашето гласоподаване за рухването на ветото над РСМ в Народното събрание демонстрира, че не сме под шаблон и да гласуваме по този начин, както е разпоредено от даден стопанин и всеки прави своята преценка по какъв начин ще гласоподава. Аз се въздържах. Аз съм юрист по специалност, привикнал съм, когато взимам някакво решение всичко да ми е подредено, ясно и тогава да взема решение. Всичко се правеше доста бързо в последните часове. Не се сътвори в мен твърдото разбиране, че правата на българите са предпазени напълно.

Ако моят глас беше решителен, аз щях да гласоподавам в поддръжка на предлагането. Аз съм уверен, че това не е френско предложение, изготвяно е с присъединяване на българската дипломация и Министерство на външните работи и считам, че е позитивна стъпка в връзките сред България и Македония. Липсата на цялостна изясненост ме накара да се въздържа, само че сътрудниците, които са дали своят вот "за ", считам, че са дали своят вот също вярно, съобщи Атанасов.

Вярвам на това, което споделя Теди Генчовска. Тук имаме едни престрелки сред президент и министър председател. Нека не избързваме с това, което споделя Румен Радев за празните чекове и така нататък Сега българските претенции стават претенции на Европейски Съюз и в този момент съм сигурен, че натискът ще бъде върху управлението на Северна Македония и те ще би трябвало да вземат своето решение.

Според Атанасов, би трябвало да се направи всичко допустимо да има държавно управление и работещ парламент. Депутатите от Има Такъв Народ в един миг би трябвало да решат кое е в интерес на жителите, безапелационен е той.

Не мога малко да схвана изявленията на Ива Митева. Какво прави Има Такъв Народ? Два пъти не сформира държавно управление, в този момент взе участие в държавно управление и сподели, че може да разрушава. Ива Митева не е партиен член, тъй че може да изрича всевъзможни отзиви. Тя е един наемник, през днешния ден е с Има Такъв Народ, на следващия ден може да мине към друга партия, съобщи Атанасов.

Пожелавам на Ивето и всички от Има Такъв Народ да вземат вярното решение - дали като група, дали като обособени депутати, без извиване на ръце, да не помнят претенциите за постове и властови упоритости и да може да се работи в интерес на жителите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР