Напускам партията Има такъв народ поради несъгласие с водената политика

...
Напускам партията Има такъв народ поради несъгласие с водената политика
Коментари Харесай

Независимият депутат Иво Атанасов: Ива Митева е един наемник, днес е с ИТН, утре може да мине към друга партия

Напускам партията " ИТН " заради противоречие с водената политика във връзка със затъмнението при вземането на решения, пренебрежение от управлението към депутатите, регионалните и общинските координатори, пренебрежителното отношение към членовете на партията. Аз не съм виждал господин Трифонов. Това съобщи в " Денят стартира " с Георги Любенов отделилият се от ПГ на " ИТН " и към този момент самостоятелен народен представител Иво Атанасов.

Националният съвет взима решение за присъединяване в избори и обединения. Тази партия функционираше като еднолично сдружение с лимитирана отговорност. Има притежател - Слави Трифонов и служащи - Балабанов и Тошко Йорданов, добави Атанасов.

На въпроса за какво не напусне Народното събрание по образеца на Елена Гунчева от " Възраждане ", той изясни, че е бил помолен от регионалните координатори във Видин да не напуща Народното събрание, с цел да пази ползите на жителите.

Не съм напуснал Има Такъв Народ, с цел да стана част от различен партиен план или " Продължаваме промяната ", безапелационен е Атанасов.

Атанасов разяснява и гласуването на самостоятелните депутати в поддръжка на френското предложение за Северна Македония.

Нашето гласоподаване за рухването на ветото над РСМ в Народното събрание демонстрира, че не сме под шаблон и да гласуваме по този начин, както е разпоредено от даден стопанин и всеки прави своята преценка по какъв начин ще гласоподава. Аз се въздържах. Аз съм юрист по специалност, привикнал съм, когато взимам някакво решение всичко да ми е подредено, ясно и тогава да взема решение. Всичко се правеше доста бързо в последните часове. Не се сътвори в мен твърдото разбиране, че правата на българите са предпазени напълно.

Ако моят глас беше решителен, аз щях да гласоподавам в поддръжка на предлагането. Аз съм уверен, че това не е френско предложение, изготвяно е с присъединяване на българската дипломация и Министерство на външните работи и считам, че е позитивна стъпка в връзките сред България и Македония. Липсата на цялостна изясненост ме накара да се въздържа, само че сътрудниците, които са дали своят вот " за ", считам, че са дали своят вот също вярно, съобщи Атанасов.

Вярвам на това, което споделя Теди Генчовска. Тук имаме едни престрелки сред президент и министър председател. Нека не избързваме с това, което споделя Румен Радев за празните чекове и така нататък Сега българските претенции стават претенции на Европейски Съюз и в този момент съм сигурен, че натискът ще бъде върху управлението на Северна Македония и те ще би трябвало да вземат своето решение.

Според Атанасов, би трябвало да се направи всичко допустимо да има държавно управление и работещ парламент. Депутатите от Има Такъв Народ в един миг би трябвало да решат кое е в интерес на жителите, безапелационен е той.

Не мога малко да схвана изявленията на Ива Митева. Какво прави Има Такъв Народ? Два пъти не сформира държавно управление, в този момент взе участие в държавно управление и сподели, че може да разрушава. Ива Митева не е партиен член, тъй че може да изрича всевъзможни отзиви. Тя е един наемник, през днешния ден е с Има Такъв Народ, на следващия ден може да мине към друга партия, съобщи Атанасов.

Пожелавам на Ивето и всички от Има Такъв Народ да вземат вярното решение - дали като група, дали като обособени депутати, без извиване на ръце, да не помнят претенциите за постове и властови упоритости и да може да се работи в интерес на жителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР