Напрежението във властта видимо расте, но по-скоро по оста правителство-президент,

...
Напрежението във властта видимо расте, но по-скоро по оста правителство-президент,
Коментари Харесай

Напрежението във властта расте. Но е повече по оста президент-кабинет, отколкото в „некоалицията“


Напрежението във властта очевидно пораства, само че по-скоро по оста правителство-президент, в сравнение с в така наречен „ сглобка “ ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Просто от „ Дондуков “ 2 се възползват от всяка искра, прехвърчала сред водачите на двете обединения, съставляващи „ некоалицията “, с цел да се пробват да възпламенят огън от нея, а по опция и огромен пожар.

Това излиза наяве от изказванията на политически ангажирани лица и самостоятелни коментатори в последните дни. Очевидно е, че актуалното проевропейско държавно управление по никакъв начин не е преференциално за Кремъл и неговите проксита у нас, които се засилват и от най-малкия мотив. Дали по заповед от Москва, или от престарание да потвърдят какъв брой са й лоялни, няма значение.

Защо им дават мотив (на путинските проксита, б.р.) да се засилват за щяло и нещяло – това е същинският въпрос към водещите проевропейски политици и от двете държавни крила. А не дали общата им цел е добра за България – това е ясно за хората с мозък в тази страна.

Видяхте с образеца на основния секретар (на Министерство на вътрешните работи, б.р.), че съществува двувластие и Министерството на вътрешните работи може доста съществено да пречи на работата. Действително се удивлявам. Ако аз съм на мястото на основния секретар, незабавно ще си подам оставката. Защото сега в това министерство има двувластие, от което могат да страдат хората и могат да се възползват нарушителите. Това е нещо, което не е прелестно “, съобщи през днешния ден министър-председателят Николай Денков.

Ако президентът не подпише указа за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, единствената друга опция е смяна в закона, която би трябвало да бъде направена от Народното събрание, изясни още министър председателят обстановката, в която Румен Радев отхвърля да подпише отстраняването на Петър Тодоров от професионалното управление на вътрешното министерство.

Създавайки казус, самият Тодоров си седи на поста (явно подучван от „ мозъчния концерн “ на президентството, б.р.), макар очевидното отвращение на държавното управление да работи с него.

Премиерът Николай Денков разяснява и дали има напрежение в ръководещото болшинство сред „ Продължаваме промяната “ – „ Демократична България “ и ГЕРБ – Съюз на демократичните сили: „ Има готовност както за идните локални избори, по този начин и за работата, която има да се свърши в Народното събрание. “

Според премиера има извънредно доста закони, които би трябвало да се одобряват през идващите месец – месец и половина. А службите би трябвало да се преструктурират (въпреки гневната опозиция на президента, б.р.), с цел да няма бели петна в тяхната работа.

Така Денков удостовери мнението на множеството самостоятелни политически анализатори, че страстта към наближаващите локални избори господства и ПП-ДБ, от една страна, и ГЕРБ-СДС от друга, ще се пробват да печелят точки пред гласоподавателите. И че това е обикновено и предвидимо, тъй като на тези избори те са в конкурентни позиции, за разлика от работата си в Народното събрание.

В последна сметка се оказва, че е добре България да има за министър председател академик, учен, внимателен, рационален и спокоен човек, поставящ ползите на страната над тези на партията си.

Впрочем длъжни сме да напомним: България можеше да има подобен човек и за президент, в случай че на неотдавнашните избори за държавен глава обособените елементи от днешната „ некоалиция “ имаха задоволително проницателност и се бяха разбрали да поддържат дружно професора лингвист Атанас Герджиков или достойния арбитър Лозан Панов, вместо половината да застанат зад пилота-изтребител, летящ на съветски аероплан непрекъснато и до ден сегашен.

„ Крим е съветски, кой да е “. Така отговори Радев на Герджиков в избирателен спор през 2021 година Помните ли? А Русия още не беше нападнала Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР