Напрежението в отношенията между Турция и САЩ няма да спадне,

...
Напрежението в отношенията между Турция и САЩ няма да спадне,
Коментари Харесай

Йълдъръм: Напрежението между Турция и САЩ остава, докато не бъде предаден Гюлен

Напрежението в връзките сред Турция и Съединени американски щати няма да спадне, до момента в който на Анкара не бъде предаден проповедника Фетхуллах Гюлен . Това съобщи турският министър председател Бинали Йълдъръм, който е на посещаване във Вашингтон, съобщи БГНЕС.
Припомняме, че Анкара упреква живеещият в Съединени американски щати от 1999 година и ръководената от него организация ФЕТО в опит за държавен прелом, който бе изработен в Турция на 15 юли предходната година.
Според турските управляващи, на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати са предадени 80 кутии с доказателства за виновността на Гюлен, против който в Турция беше възбудено наказателно дело и бе издадена заповед за ареста му.
" Те (американското министерство на правораздаването - бел. ред.) не дават никакъв отговор. Водачът на терористичната организация (Гюлен) се намира в страна, която е наш съдружник, наш другар и нищо против него не се прави ", сподели министър председателят по време на среща с американски публицисти. " Това е най-голямата спънка за възстановяване на нашите връзки ", акцентира Йълдъръм.
От Министерството на правораздаването на Съединени американски щати декларират, че не престават да учат документите, показани от Анкара, само че " към момента не считат, че доказателствата са задоволителни, с цел да се извърнат към федерален съд за позволение за изгонването " на Гюлен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР