Напрежението на Росенец избухна в сблъсък с полицията. Плажуващите, водени

...
Напрежението на Росенец избухна в сблъсък с полицията. Плажуващите, водени
Коментари Харесай

Сблъсъци на Росенец: Плажуващите пробиха полицейския кордон, арестуваха Иво Мирчев

Напрежението на Росенец избухна в конфликт с полицията. " Плажуващите ", водени от Христо Иванов, водач на " Да, България ", и Иво Мирчев, пробиха полицейския кордон. Полицията арестува Мирчев. Това стана ясно от живото лъчение на BTV.
До тук се стигна откакто дружно с тях на мястото дойде и кметът на Бургас Димитър Николов, който съобщи, че недопускането на на протестиращите до плажа утежнява обстановката.
Христо Иванов повтаряше, че плажуващите имат право да проведат митинга си.
Комисар Сотиров, шеф на ОДМВРобясни, че все още на место има два митинга, декларирани в един и същи ден. Дейността на полицията е единствено да бъда непокътнат животът на хората, сподели той. И едните и другите са жители на България и имат право на митинги, добави комисарят.
Последваха го опит да се пробие кордона на жандармерията с крясъци " мишка " и " измамник ".
В взлом те съумяха да пробият полицейския кордон.
Съпредседателят на Христо Иванов лежи на земята, а Иво Мирчев е задържан. Има и други арестувани. Иво Мирчев беше отведен с кола на полицията.
По предложение на Константин Бачийски, общински консултант в Бургас, се обмисля превеждането на протестиращите на групи през полицейските кордони и групата на Движение за права и свободи, с цел да бъдат позволени до плажа на Росенец.Търси се и вид, може ли групите да бъдат превеждани по различен маршрут
Очаквайте подробности
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР