Напрежението между Сеул и Токио ескалира, след като Япония публикува

...
Напрежението между Сеул и Токио ескалира, след като Япония публикува
Коментари Харесай

Напрежението между Сеул и Токио ескалира

Напрежението сред Сеул и Токио ескалира, откакто Япония разгласява видео, което удостоверява изказванията й, че южнокорейски транспортен съд е взел намушка японски аероплан , осведоми Агенция Франс Прес.

Южна Корея разкритикува решението на Токио да разгласява видеото и отхвърли обвиняванията на японците.



През предходната седмица Япония упрекна Сеул, че южнокорейски унищожител е насочил радара за надзор на стрелбата към японски патрулен аероплан в Японско море до източното крайбрежие на Южна Корея.

Сеул отхвърли обвиняванията и разяснява, че корабът е издирвал севернокорейски рибарски транспортен съд, който е бедствал до морската граница на Република Корея с КНДР.

За да понижат напрежението, военни представители на двете страни организираха видеоконферентен диалог в четвъртък и размениха отзиви по отношение на истината и механически разбори, с цел да разрешат недоразумението , се споделя в известие на южнокорейското военно министерство.

 Япония се оплаква от южнокорейски унищожител, прихванал с радар техен аероплан
Япония се оплаква от южнокорейски унищожител, прихванал с радар техен аероплан

Изключително рисков акт, който може да аргументи непредвидена обстановка

Но Министерството на защитата на Япония разгласява 13-минутно видео от самолета, което съгласно Токио поддържа японската позиция. Токио твърди, че фрагментите съдържат подиуми, на които самолетът на няколко пъти е взет намушка от радара за надзор на стрелбата.

" Изразяваме дълбока угриженост и страдание " по отношение на едностранното издание на фрагментите, означават от южнокорейското военно министерство. Допълва се, че разрушителят Gwanggaeto е провеждал естествена избавителна интервенция и фактът е, че корабът не е употребявал радара. Пояснява се, че японският патрулен аероплан е летял на ниска височина по застрашителен метод по отношение на южнокорейския транспортен съд, който е взел участие в филантропична интервенция.

Сеул отхвърля фрагментите и акцентира, че не са доказателство, защото демонстрират единствено подиуми, на които самолетът кръжи над кораба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР