Напрежението между Брюксел и Лондон заради расте. Европейската комисия откри

...
Напрежението между Брюксел и Лондон заради расте. Европейската комисия откри
Коментари Харесай

Брюксел предприема правни действия срещу Великобритания

Напрежението сред Брюксел и Лондон поради пораства. Европейската комисия откри процедура за нарушаване на споразуменията против английското държавно управление. Обвиненията са, че не се съблюдават споразуменията за на продуктите, идващи в Ирландия, оповестява телевизия " Евронюз “, представена от БГНЕС.
В публично писмо се загатват „ нарушаване на интернационалните отговорности на Англия и подкопаване както на съглашението, по този начин и доверието сред страните “. В Ирландия решението беше приветствано, въпреки и насилствено, а рецензиите против Лондон се усилват. " Едностранните дейности или главно заявяването, че протоколът би трябвало да бъде отстранен, няма да поправи нищо. Това, от което се опасяваме най-вече в Ирландия е дестабилизираща обстановка. Брекзит е огромният дестабилизатор и в този момент английското държавно управление прави обстановката още по-сложна ", оплаква се представителят по европейските въпроси на Fine Gael Нийл Ричмънд.
 Англия сподели едностранно, че не може без Европейски Съюз в търговията - по какъв начин ще реагира Брюксел? Англия сподели едностранно, че не може без Европейски Съюз в търговията - по какъв начин ще реагира Брюксел?
Правителството на Англия едностранно удължи гратисния интервал за редица артикули, изпратени до Северна Ирландия от други елементи н...
Конфликтът стартира при започване на март, когато Лондон едностранно реши да удължи свободното влизане на артикули в Северна Ирландия. Говорител на английския министър председател показва, че забавянето е част от процеса на използване на контракта, а не нещо, което би трябвало да оправдае правни дейности.
Въпреки че делото може да отиде в Съда на Европейския съюз, който в последна сметка може да наложи многомилионна глоба на Лондон. В момента Брюксел се стреми да позволи спора дипломатично и да даде приоритет на разговора. Освен това Европейската комисия приканва английското държавно управление да работи градивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР