Напрежение във великотърновското село Водолей предизвикаха адресните регистрации на хора,

...
Напрежение във великотърновското село Водолей предизвикаха адресните регистрации на хора,
Коментари Харесай

Напрежение в с. Водолей, Великотърновско – регистрирани са избиратели, които не са местни жители

Напрежение във великотърновското село Водолей провокираха адресните регистрации на хора, които не са от селото, само че са получили право да гласоподават там. От сутринта в селото има засилено полицейско наличие.

 

Около 9 часа тази заран пред изборната секция във Водолей почнали да идват на групи непознати гласоподаватели, описват поданици на селото.

 
Те са записали други хора от други села, които ние не познаваме, сефте съм ги виждала тук, 16-17 души бяха! Ами млади, остарели - аз от 31 години пребивавам в това село! Не би трябвало да ни вземат решение орисите. Аз си вземам решение сама ориста.
Гергана Симеонова
Ами на групи несъмнено..и ги мъкнат от непознати села - от Янтра, тука от околията!...Ми, ние не ги познаваме тези хора. Откъде накъде да дефинират бъдещето на селото ни - виждате ли до каква степен стигнахме? Задай му въпроса- аз в никакъв случай не съм го виждал, идва тук да гласува- за какво?! Ами преди 6 месеца, то всичкото си е нагласено. То не можеш да го регистрираш от през днешния ден за на следващия ден да гласоподава! Полицията пристигна тук, органите на реда... Дойдоха, направиха инспекции - нямат право да гласоподават!
Светослав Янков, гражданин на Водолей
Десет индивида...не, не са локални...Той има кой към този момент – полиция да ги връща...
Мелис Спаскова, гражданин

Според информация от  полицията, за последната година са направени нови адресни регистрации на към 60 души. Живеещите в селото обаче не са съгласни с техните гласове да се взема решение ръководството на Водолей.

 
По лист са 650 гласоподаватели. Както на всички места и тук от 7 часа сме разкрили изборният ден!... Вотът си е техен, могат да гласоподават и за трите, могат да гласоподават и поотделно!
Мариян Маринов, ръководител на 96 СИК- с. Водолей

„ Ние желаеме обективни избори - ще дойдат непознати хора да дефинират бъдещето на това село “, декларира Светослав Янков.„ Не би трябвало да ни вземат решение орисите. Аз си вземам решение сама ориста “, безапелационна е Гергана Симеонова.В изборния ден от село Водолей е получен още един сигнал от политическа партия със сигнал, че единият претендент за кмет участва в секционната комисия. Извършената инспекция обаче не открила наличието му.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР