Напрежение в управляващата коалиция в Италия, съобщават медии. Италианският вицепремиер

...
Напрежение в управляващата коалиция в Италия, съобщават медии. Италианският вицепремиер
Коментари Харесай

Напрежение в управляващата коалиция в Италия

Напрежение в ръководещата коалиция в Италия , оповестяват медии.

Италианският вицепремиер и водач на Движение " Пет звезди " Луиджи ди Майо упрекна съдружния си сътрудник " Лига " в опит да смъкна държавното управление поради корупционен скандал.

В абсурда е забъркан един от високопоставените политици на " Лига ".

Ди Майо отиде още по-далеч, откакто разгласи, че водачът на партията Матео Салвини даже се е опитал да се свърже с някогашния министър председател Силвио Берлускони, с цел да образуват друго държавно управление.

Италия не е трофей и намирам за извънредно съществено това, че " Лига ", с такова лековерие, всякога заплашва да смъкна държавното управление, написа Ди Майо във " Facebook ".

Салвини отговори, че държавната рецесия е в главата на Ди Майо . Според него партията му " желае единствено да ръководи добре в полза на италианците ".

" Няма държавна рецесия ", акцентира той и добави, че " държавната рецесия е единствено в главата на Ди Майо ". Той упрекна сътрудника си и съдружния си сътрудник в отбягване на диалози за отворените пристанища за мигранти.

Матео Салвини не желае " Пет звезди " да скапват всичко и да му се постанова да ръководи с левите.

Заместник-министърът на превоза и инфраструктурата на Италия Армандо Сири е разследван за корупция . Той е упрекван в приемане на пари в подмяна внасяне на смяна в регулация в интерес на компании за възобновима сила.

Според прокуратурата в Рим политикът е получил рушвет от притежател на вятърна плантация, обвързван със сицилианската мафия " Коза ностра ". Докато Сири отхвърля обвиняванията, Ди Майо го прикани да подаде оставка по " етични и политически аргументи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР