Напрежение в Гърмен тази вечер. Учители и родители обвиниха кмета

...
Напрежение в Гърмен тази вечер. Учители и родители обвиниха кмета
Коментари Харесай

Обвиняват кметицата на Гърмен, че бави ремонта на училището

Напрежение в Гърмен довечера. Учители и родители упрекнаха кмета на общината Минка Капитанова, че бави плана за разширение на учебното заведение в село Рибново.
Част от парите за ремонта към този момент са отпуснати от Министерството на образованието. Те обаче не се харчат. Кметицата твърди, че не е изпълнена законовата процедура за усвояването им. Хората обаче считат, че Капитанова съзнателно бави плана, тъй като не тя, а шефът на учебното заведение е определен за възложител.

Учители и родители заплашиха, че в случай че до седмица нищо не се случи, ще излязат на всеобщ митинг. „ Иска тя да е възложител, желае тя да си вземе комисионна, ето това е същинският проблем, назван ясно и тъкмо, приказва за точки, тя въобще не ги познава”, споделя шефът на учебното заведение в Рибново Манчо Джуркин.

„ Това са клюки. Нямаме към момента докладна бележка от шефа на учебното заведение. Той отхвърля да внесе такава, тъй като ние би трябвало да се съобразим с това какви са потребностите, няма по какъв начин аз да знам, даже да отидем на място, той би трябвало да каже от каква потребност има, какъв брой класни стаи са нужни, с цел да се проектира това нещо”, сподели от своя страна кметът на община Гърмен Минка Капитанова, цитира НТ.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР