Напрежение сред родители в столицата. Смяна на района за кандидатстване

...
Напрежение сред родители в столицата. Смяна на района за кандидатстване
Коментари Харесай

Нaпрежение заради смяна на района за кандидатстване за 1. клас малко преди началото на кампанията


Напрежение измежду родители в столицата. Смяна на региона за кандидатстване за първи клас две седмици преди старта на акцията провокира неодобрение.

Решението за ново райониране и прекачване на бъдещите първокласници от регион “Студентски град” в регион „ Младост 2 “ изненада неприятно родителите.

„ 55-то учебно заведение е на към 3 км от тук, а учебно заведение към което ни преразпределят е на повече от 6 км. “, съобщи Александър Яврийски.

До момента бъдещите първокласници са били разпределени в региона на 55-то учебно заведение в този момент те ще би трябвало да минават двойно разстояние, с цел да стигнат до 39-то учебно заведение в кв. „ Младост 2 “.

„ Моето дете е признато в предучилищна група и сега посещава 55-то учебно заведение, за което сме се подготвяли с години, с цел да могат да я одобряват в една от профилираните паралелки на Шилер. Другото ми дете, което в този момент ще кандидатства за 55-то учебно заведение в предучилищна група, то ще бъде признато. Ще бъда сложена в обстановката едното ми дете да бъде в 55-то учебно заведение, разпределено към регион „ Студентски град “, а по-голямото ми дете ще бъде разпределено в регион „ Младост 2 “, изясни Даниела Димитрова.

Според районния кмет повода за смяната е неналичието тук-там в учебните заведения в региона.

„ Беше регистриран недостига от брой места от тези две учебни заведения, при съществуването на този недостиг се взе това решение “, съобщи Петко Горанов.

Родители приготвят групова тъжба към Столична община.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР