Напрежение сред хотелиерите в Слънчев бряг заради неизплатени средства за

...
Напрежение сред хотелиерите в Слънчев бряг заради неизплатени средства за
Коментари Харесай

Хотелиери на ръба: Заканиха се, че ще гонят украински майки с деца

Напрежение измежду хотелиерите в Слънчев бряг поради неизплатени средства за настаняването на украински бежанци. Заради слабия сезон в курортния комплекс доста от тях към този момент мислят за понижаване на личния състав. Готвят се и митинги.

Хотелиерите заплашват, че в случай че не получат средства по сметките си за настаняването на украинските бежанци, ще се наложи да изведат десетки майки с деца от базите си.

" Свърши се освен търпението, свършиха и парите, което е доста значимо, изключително за сътрудниците, които взеха решение да продължат програмата с 10 и 15 лева Въобще не се платени средствата за месец май, а настрана влизаме в програмата за месец юни. Ако не бъдат платени парите в тази седмица, то да почнем методично да вадим украинците от хотелите и да се завеждат тези насрещни искове против страната. Това в действителност е притеснително, тъй като ще сътвори следващия логистичен безпорядък ", сподели хотелиерът Радостин Дачев пред bgonair.bg.

" Всички желаят да ядат, всички желаят някакъв сервиз, обслужване, обаче хората не получават заплати. При нас доста чиновници напуснаха, просто няма с какво да им платим ", посочи хотелиерът Тамара Анастасова.

Липсата на навременна държавна поддръжка за притежателите на хотели тормози и украинските жители, настанени в Слънчев бряг: 

" Условията тук доста ни харесват. Не знам къде ще отидем, в случай че се наложи да напуснем хотела. Дъщеря ми е дребна – вижда морето за първи път, щастлива е да бъде тук ", сподели Наталия Тиранская.

" В нашата страна ситуацията е доста рисково, нужно ни е леговище тук. Просто няма къде да отидем, благодаря на България с цялото си сърце ", каза Кристина Малидева.

Във вторник хотелиери от Слънчев бряг ще стачкуват при входа на Равда на основния път Бургас - Варна. Очаква се демонстрацията да премине с малко предупредително затваряне на основната права.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР