Напрежение преди началото на новата сесия на парламента. Покани за

...
Напрежение преди началото на новата сесия на парламента. Покани за
Коментари Харесай

Политическо напрежение заради непоканени депутати на Богоявленския водосвет

Напрежение преди началото на новата сесия на Народното събрание. Покани за водосвета на Богоявление евентуално са били изпратени от отрасловото на Тодор Тагарев Министерство на защитата единствено до ръководителя и заместник-председателите на Народното събрание и членовете на военната комисия, само че не и до другите депутати. Росен Желязков разяснява това по време на формалното му посещаване във Виетнам.

Без депутати и водачи на парламентарните групи на водосвета на Богоявление - ръководителят на Народното събрание е бил осведомен и е изискал инспекция.

" Предполагам, че става въпрос за някакво недовиждане. До в този момент в Народното събрание не е имало казус да не бъдат поканени всички народни представители. Ще желая информация, с цел да стане ясно дали става дума за недовиждане или за по-особено отношение от уредниците ", съобщи Росен Желязков.

" Аз се надявам, че този човек ще си отиде още преди ротацията, още като министър на защитата. Колкото по-дълго седи, толкоз по-опасно за страната ни. И освен това, което се е случило, в случай че се е случило на Богоявление при освещаването на знамената, само че и с всичките дейности, които се направиха в региона на защитата. Със закупуването на оръжия в пъти по-скъпи от това, което е, със едни самолети, които са платени преди пет години, а към момента ги няма ", разяснява Борислав Гуцанов - народен представител от ПГ на Българска социалистическа партия.

Депутатите от отрасловата комисия не били пропуснати с предложения.



" Точно като член на комисията по защитата получих персонална покана. Честно казано съм сюрпризиран, че има подобен скандал, тъй като това е напълно в реда на нещата - министърът да предложения членовете на комисията на този водосвет ", сподели Александър Николов - народен представител от ПГ на Има Такъв Народ.

От във връзка с ръководителите на ПГ, тъй като специалист употребявал неактуализиран лист.

Министерство на защитата:
Вратите на министерството на защитата са постоянно отворени за градивен разговор с народните представители в полза на сигурността и защитата на страната.

Вината беше поета. Експертката подаде оставка.

Кристел Чимширова- основен специалист в дирекция “Връзки с обществеността и протокол ” в Министерство на защитата:
" Единствено скърбя, че поради мен нападат най-достойният и способен министър на защитата Тодор Тагарев. "

В позиция с думите, че отговорността постоянно е персонална.

Делян Пеевски - ръководител на ПГ на Движение за права и свободи:

" Не се крийте зад съветници и специалисти! Поемете отговорност за гафа. Предишният път съветникът ви подаде оставка поради абсурда в " Пирогов ", само че откакто го крихте дни наред. Сега някакъв почтен специалист подава оставка, поради гафа с Народното събрание. Министър Тагарев, бъдете мъж, поемете отговорност. "

През новата политическа сесия на дневен ред ще бъдат законопроекти, свързани с проекта за възобновяване и резистентност.

" Конституционните измените към този момент са признати, тъй че от тук нататък би трябвало да се реализира нужното политическо единодушие за приемане на всички нужни процедури, както свързани с вторичното законодателство, по този начин и във връзка с структурирането на органите. Позицията на президента не е изненадваща, той от дълго време съобщи, че ще нападна конституционните промени и в това неговата позиция не е по-различна от позицията, която Българска социалистическа партия, " Възраждане " и Има Такъв Народ заеха ", сподели Росен Желязков - ръководител на Народно събрание.

Председателят на Народното събрание посети провинция Куанг Нин Нгуен с 50 % промишленост - високи технологии, минно дело и 50 % услуги - включително и туризъм.



" С извънредно развиване - 10 000 $ Брутният вътрешен продукт на глава от популацията в провинцията ", посочи Желязков.

Срещите на Росен Желязков не престават на следващия ден на високо политическо равнище.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР