Напрежение между парламентарните групи на “Възраждане и “Продължаваме промяната-Демократична България

...
Напрежение между парламентарните групи на “Възраждане и “Продължаваме промяната-Демократична България
Коментари Харесай

Възраждане и ПП-ДБ си размениха обиди в спор за имена на комисии 


Напрежение сред парламентарните групи на “Възраждане ” и “Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ) породи в пленарната зала в сряда.

Повод за него стана спор за имената на някои от непрекъснатите комисии на Народното събрание, които следва да бъдат образувани тази седмица. От ПП-ДБ предложиха към комисията за децата, младежта и спорта да бъде добавено и фамилията, на което от “Възраждане ” възразиха.

Последваха изказвания от съпартийци на Костадин Костадинов, че зад тази концепция стоят “грантоядни ” неправителствени организации, “джендър идеологията ” и американският милиардер Джордж Сорос.

Тези изявления от трибуната предизвикаха Манол Пейков от ПП-ДБ да изиска имитация, която той употребява, с цел да се обърне персонално към водача на “Възраждане ”.

“Г-н Костадинов, вие се пробвате да възстановявате език, който е недопустим в общественото пространство. Вие разчитате на това, че ние се държим цивилизовано и почтително към вас. Имайте поради, че ние също имаме богато въображение - аз постоянно мога ви назова Коцето Късопишков... Имам поради човек, който написа с къси букви ”, сподели Пейков.
 Манол Пейков
Недоволството му беше провокирано от навика на депутатите от “Възраждане ” да назовават ПП-ДБ “доносническа България ” и “коалицията Сорос-донос ”.

Изказването на Пейков докара и до реакцията на самия Костадинов, който прикани ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да не позволява “простащини ” от трибуната.

“Направете нужното да изхвърлите тази наслойка от Народното събрание, тъй като другояче ще изхвърлим тази наслойка ние ”, обърна се водачът на “Възраждане ” към Желязков без да загатва поименно кого засяга.

Веднага по-късно Желязков разгласи 10-минутна отмора и наказа със “забележка ” Костадинов и Пейков.

Лидерът на “Възраждане ” употребява определението “доносническа България ” по адрес на ПП-ДБ и по време на консултациите при президента Румен Радев предходната седмица, само че това не провокира никаква реакция от президента.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес

Източник: svobodnaevropa.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР