Направление Архитектура и градоустройство“ – Столична община със съдействието на

...
Направление Архитектура и градоустройство“ – Столична община със съдействието на
Коментари Харесай

Столична община организира „Разговори за града“ с участието на датския архитект Йеспер Дал

Направление „ Архитектура и градоустройство “ – Столична община със съдействието на Посолството на Кралство Дания в България провежда следващото събитие под мотото „ Разговори за града ”, в което ще вземат участие датският проектант Йеспер Дал и основният проектант на Столична община Здравко Здравков. Събитието ще се организира на 6 октомври 2022 година от 18,00 часа в Софийска градска художествена изложба, ул. „ Ген. Гурко “ № 1, оповестяват от пресцентъра на Столична община.

Арх. Йеспер Дал сега е началник на отдела за строителство и благосъстоятелност в община Фредериксберг, а в предишното е управлявал отделите по архитектура, обмисляне и градски пространства в община Фредериксберг и община Копенхаген. Заемал е и управителни постове в Асоциацията на датските архитекти и Датската организация за просвета. Член е на борда на Съвета за зелено строителство на Дания.

Лекцията на арх. Йеспер Дал в Софийска градска художествена изложба ще бъде на тематика „ Градско обмисляне за по-устойчива градска подвижност - образци от столичния район на Дания “. В нея ще бъде показан така наречен „ Петопръстен “ проект на Копенхаген, въведен преди 75 години като национална тактика за развиване на столичния район на Дания, който и през днешния ден той продължава да работи като съществена урбанизационна тактика, целяща дълготрайна резистентност. Лекцията се концентрира върху градската подвижност и градското обмисляне в Копенхаген с подробни образци от град Фредериксберг.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР