“Направих нещо ужасяващо!”, казал 81-годишният убиец на свой роднина по

...
“Направих нещо ужасяващо!”, казал 81-годишният убиец на свой роднина по
Коментари Харесай

Кървава драма в Милево: Зидарят Кольо гръмна жена си и умря ...

“Направих нещо ужасяващо!”, споделил 81-годишният палач на собствен родственик по телефона, откакто дръпнал спусъка.

Кольо Рашков е роден и живее цялостен живот в садовското село Милево. Споделя всекидневието си със 76-годишната си брачна половинка Добринка. Техните близки и съседи настояват, че са образец за семейство. В дома им царува съгласие, отгледали са и са възпитали наследник и щерка, които са неразделно до тях и им оказват помощ. Синът им е на 55 години и живее в къща, която е в непосредствена непосредственост с пристройката на старите. Дъщеря им пък, която е по-малка с няколко години от брат си, е женена в Катуница и се радва на благополучен фамилен живот.

Кольо изкарва прехраната с двете си ръце

– умее да рисува добре, демонстрира се и като издирван фаянсаджия и зидар. Дори и след пенсионирането си продължава да си докарва спомагателни пари, разчитайки на добитите си умения в региона на строителството.

Вече навършил 81 години, Кольо работел по-бавно, само че със същото усърдие, с което всички го помнят. Справя се качествено и не взема скъпо. Освен това постоянно се отзовава, когато бъде потърсен. „ Хубаво е да има занаятчия съвсем за всичко в махалата “, разясняват хората от Милево.

Цялата визия за Кольо и за съвършения традиционен свят, в който живее, обаче рухва за секунди.

Обратът настава на 21 март предходната година

Няколко дни преди този момент майсторът поема следващата задача. Нает е да зида в една от къщите в селото. Сутрин отивал рано, прибирал се на обяд да се нахрани, след което още веднъж отивал да работи на обекта. Бил извънредно спокоен и удовлетворен, че има занятие. На 21 март сутринта всичко наподобява обикновено, както всеки ден. Зидарят става, подготвя се и отива на обекта, който е почнал. Малко преди 12 ч. се прибира у дома, с цел да хапне. Само момент по-късно обаче отекват два изстрела. Между Кольо и жена му Добринка зародил спор. Започнал с замяна на реплики, прераснал в звучна препирня, след което в голям скандал. Не е ясно какъв е бил мотивът на разногласието, само че майсторът извадил противозаконния си револвер от шкафа, насочил го към главата на брачната половинка си и без да се поколебае, натиснал спусъка.

Безжизненото тяло на Добринка се стоварило на пода,

плувнало в кръв. Едва тогава Кольо осъзнал какво е направил и че няма връщане обратно. Съпругата му към този момент била мъртва, а в главата му нахлули всевъзможни мисли. Чудел се какво ще прави в този момент, знаел, че ще го вкарат в пандиза и че по всяка възможност там ще прекара и последните си дни. Представил си по какъв начин ще го гледат всички в селото, какво ще кажат децата му.

Потънал в тъга и няколко минути не знаел по какъв начин да реагира. Тогава решил, че спасението от всичко това е единствено едно. Погледнал револвера в ръката си, ревизирал дали има още един патрон, след което го насочил към главата си. Все още неуреден да натисне спусъка, той взел телефона си и набрал собствен родственик. Веднага щом чул отсрещния глас, Кольо промълвил едвам разбираемо: “Направих нещо ужасяващо!”, след което незабавно прекъснал диалога.

Отново насочил оръжието към главата си и този път стрелял

За злощастие обаче, не съумял да постави завършек на тъгите си, а ги нараснал. Кольо лежал тежко ранен до издъхналата Добринка. След секунди изгубил схващане.

Същевременно роднината на фамилията, който живеел в прилежащо село, опитал да се свърже с Кольо неведнъж, само че без триумф. Предчувствайки нещастието, която се разиграла доскоро, той хукнал към дома на старите в Милево. Отворил вратата и останал без думи. На земята видял двете окървавени тела едно до друго. Установил, че Кольо към момента диша, за разлика от брачната половинка му, която към този момент била мъртва. Веднага подал сигнал до тел. 112.

Само след няколко минути почерненият дом бил окупиран от служители на реда. Пристигналите на място медици пробвали да спасят майстора. Откарали го по най-бързия метод в пловдивска болница и почнали да се борят за живота му. Организмът му подавал сигнали за живот, само че мъжът бил изпаднал в кома. Борбата на лекарите траяла три денонощия. Тогава Кольо умрял, без да пристигна в схващане и запазил тайната за повода за нещастието единствено за себе си. Това затруднило извънредно доста работата на проверяващите. Започ​ва досъдебно произвеждане, само че следствието по този начин и не доближава до стремежи резултат, а точно да се откри какво тъкмо е предизвикало Кольо да натисне спусъка, и то не един път, а два пъти. Проверката на полицията сочи, че револверът на зидаря е противозаконен. Кольо нямал позволение, а никой не знаел по кое време и по какъв начин се е сдобил с него.

Мистерията остава

Пенсионерът бил самообразован художник и даже в църквата в селото има прелестна картина на Богородица, направена от него преди години, описа тогава кметицата на село Милево Анелия Колева. Всички от обитаемото място са потресени от нещастието в фамилията на Кольо и Добринка и не могат да си обяснят каква е повода за този кървясъл призрачен сън. Те описват, че майсторът не пиел, не бил конфликтен и нападателен. „ На мравката път правеше! Не можем да повярваме, че е сторил такова нещо. Двамата с Добринка бяха непретенциозно и безшумно семейство. Живеят със сина си в една къща, като старите са настрана в лятна пристройка. Казаха ми, че нещастието се е разиграла тъкмо там, само че не знаем каква е повода. Не сме чували за кавги. Кольо е доста добър човек “, споделят след нещастието локалните. Само няколко души изричат противоположното мнение пред проверяващите и то е, че зидарят бил скандалджия, само че единствено вкъщи си. Пред останалите създавал усещане, че е глава на семейство за образец. Добринка търпяла изблиците и нападките му, като не споделяла с никого какво се случва под покрива, който дели със брачна половинка си.

Така или другояче, година и половина след нещастието аргументите остават цялостна тайнственост. Никой към момента не знае за какво Кольо умъртви брачната половинка си след толкоз години общуване и по-късно опита да се самоубие. „ Отнесе тайната в гроба. Всички продължаваме да се питаме какво се случи внезапно “, разясняват хората от Милево. Полицията също няма отговор на всички зародили въпроси след кървавата фамилна драма.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР