Направеното и предстоящото в социалния диалог между синдикати и Министерството

...
Направеното и предстоящото в социалния диалог между синдикати и Министерството
Коментари Харесай

Министър Зарков се срещна със синдиката на служителите в затворите

Направеното и идното в обществения разговор сред синдикати и Министерството на правораздаването са разискали министър Крум Зарков, представители на Синдиката на пенитенциарните чиновници (служителите в пандизите - бел. ред.) и основния шеф на Групово дело " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) Ивайло Йорданов, оповестиха от Пресцентъра на Министерството на правораздаването.

Срещата се състоя откакто в четвъртък Синдикатът. Служителите на пандизите са изпратили писмо, с което са поискали среща с министъра на правораздаването Крум Зарков,

Отчетено е било, че от началото на мандата на министър Зарков е обезпечено и разпределено в допълнение финансиране сред чиновниците в системата , както и нарастване на средствата за храна. Приета и оповестена е наредбата за спомагателните хонорари за реализирани резултати в ГДИН и Главна дирекция " Охрана " (ГДО), която ще влезе в действие от 1 януари 2023 година Актуализиран е проектът за оптимизация на дейностите в двете дирекции. Обявена е нова социална поръчка по плана за нов затвор край с. Самораново, който ще се построява със средства по Норвежкия финансов механизъм, с обновени условия към изпълнителите.

По време на срещата министърът е сложил и въпроса за развиването на две значими концепции - за наказателната политика на България (2020-2025 г.) и за развиване на пенитенциарната система (2020-2025 г.), признати от Министерски съвет и прикани синдикатите да се включат интензивно в идни диспути по въпроса.

Представителите на пенитенциарните чиновници са отбелязали, че през изтеклите няколко месеца има утешение в системата . Те са показали наболял проблем - експанзията от страна на лишени от независимост против чиновници в ГДИН, в това число посредством завеждане на поредици от частни каузи по мними обвинявания . Те са декларирали, че това работи извънредно демотивиращо и на процедура оставя чиновниците незащитени и уязвими при осъществяването на директните им отговорности.

Това е сериозен проблем, безапелационен бе министър Зарков. И се ангажира да направи оптималното за неговото решение, в това число с оферти за законови промени.
 Крум Зарков се захваща с нов затвор, Плана и наказателните процедури
Крум Зарков се захваща с нов затвор, Плана и наказателните процедури

Крум Зарков ще се води по правилата на Надежда Йорданова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР