Напоследък все повече нашумява един продукт за лична хигиена и

...
Напоследък все повече нашумява един продукт за лична хигиена и
Коментари Харесай

Менструална чашка – модерна и екологична алтернатива на дамските превръзки и тампоните

Напоследък от ден на ден нашумява един артикул за персонална хигиена и това е менструална чашка, той е опция на дамските превръзки и хигиеничните тампони. Изработен от медицински силикон, той е екологично чист и безвреден артикул. Като артикул за многократна приложимост, той е доста известен измежду дамите, които желаят да живеят в сходство с догатките за наклонността за по-малко боклуци. Но освен това, тъй като до чашката доближават и дамите, които са наясно с тялото си и тези, които желаят да се насладят на чувството за комфорт във всяка обстановка по време на менструация.

Ако към момента не употребявате менструална чашка, само че обмисляте решение, тази публикация е за вас.

Какво съставлява менструалната чашка и от какво е направена?

Менструалната чашка е дребен резервоар във формата на чаша или камбанка. Изработен е от медицински силикон, който има всички утвърждения за сигурност, или от материал наименуван TPE. В края на всяка чашка има опашка за улеснение на слагането и изваждането на чашката от вагината.

Менструалната чашка е предопределена за вътрешна приложимост. По време на менструация се слага във влагалището, с цел да събере менструалната ви кръв и да я защищити от приключване. При вярна приложимост чашата може да остане в женското тяло няколко часа, след което би трябвало да се извади, изсипе и измие. След като измиете чашата, я използвайте още веднъж.

За да може менструалната чашка да извършва добре задачата си, а точно да обезпечава чувство за непорочност и комфорт, да защищава бельото от замърсяване и да дава опция на дамата да живее интензивно по време на менструация, тя би трябвало да бъде вярно подбрана и добре сложена във влагалището.

Как да изберем менструална чашка?

Менструалните чашки се разграничават една от друга освен по форма и цвят, само че и по дължина, диаметър и потенциал. Един от главните параметри при избора на чаша би трябвало да бъде нейната дължина. От нея зависи дали чашката няма да стърчи, по какъв начин ще се сложи, дали ще прилепне и дали ще обезпечи на дамата чувство за комфорт.

Ако желаете да изберете вярната дължина на чашата, коства си да опитате да измерите височината на шийката на матката. Когато знаете това ще ви бъде по-лесно да изберете чаша, която след слагане във влагалището ще се отвори добре, ще се намести и няма да мърда вътре в нея. Най-малките менструални чашки са с дължина 35-36 см, най-големите 65-69 см.

Друг аршин е диаметърът на чашата, т.е. най-широката й част. Играе доста значима роля при прикрепянето на чашката във влагалището – защищава от приключване и пренасяне на чашката от място на място. Избирате диаметъра на чашката, съобразявайки се с това на какъв брой години сте, дали сте полово и физически дейни, в какво положение са мускулите на тазовото дъно, дали сте имали естествени раждания ( не секцио), с каква конструкция на тялото сте.

Вместимостта на чашката също е значим аршин, който би трябвало да се съобрази с обилността на менструалното кървене. Този аршин обаче не е толкоз значим, колкото дължината и диаметърът на чашата.

Когато избирате менструална чаша, си коства да обърнете внимание и на нейната неотстъпчивост. Предлагат се за продажба меки, твърди и приблизително твърди чаши, както и смесени чаши.

Критерии, които ще ви оказват помощ да изберете вярната менструална чашка:

  • височина на шийката на матката
  • полова интензивност – на девиците се предлагат чаши с по-малък диаметър
  • възраст на дамата
  • телесна конструкция и тегло
  • брой естествени раждания
  • степен на физическа интензивност
  • мускулна мощ на тазовото дъно
  • изобилната менструация
  • метод на живот
  • здраве

Предимства и дефекти на чаша

Преди да купите първата си менструална чашка, би трябвало да знаете всички преимущества и дефекти на този артикул.

Менструална чашка – преимущества

  • дълготрайна отбрана и чувство за непорочност – менструалната чашка може да бъде във влагалището до 12 часа. Благодарение на това няма потребност от чести визити в тоалетната и боязън от мръсно долни дрехи. Това решение работи отлично отвън дома – на работа, пътешестване, планински преходи или колоездене.
  • комфорт и улеснение на потребление – с помощта на чашата не се постанова да се отказвате от физическа интензивност, вървене на празненство или плувен басейн. Чашата е извънредно дискретна и комфортна, а също така ви кара да забравите, че имаме цикъл.
  • хигиена – посредством потреблението на менструалната чашка заобикаляме неприятната миризма на менструална кръв.
  • по-ниски разноски за артикули за персонална хигиена – менструалната чашка е артикул за многократна приложимост. Използвате закупената чашка няколко години, като по този метод намалявате месечните разноски за дамски превръзки и хигиенични тампони.
  • сигурност – чашката е безвреден артикул, оказва помощ за отбягване на търкане, понижава риска от алергични реакции и раздразнение, които постоянно съпътстват потреблението на превръзки и тампони.
  • грижа за естествената среда – чашата е екологично и природосъобразно решение. Заменяйки дамските превръзки и тампоните с нея, вие намалявате количеството боклуци, които генерирате с артикули за еднократна приложимост.

Менструална чашка – дефекти

  • избор на вярната чаша – за жалост може да се случи по този начин, че преди да намерите вярната чаша, ще би трябвало да опитате няколко разнообразни типа.
  • умствена преграда против слагане на чашката във влагалището.
  • терзания дали чашата е вярно сложена и дали ще можете да я извадите безпроблемно.
  • цената на чашата – менструална чаша с положително качество ще ви коства малко повече.

Как се слага менструална чаша?

Поставянето на менструална чашка не се разграничава доста от това на тампона. Ако следвате тези стъпки ще се справите елементарно:

  • Измийте ръцете;
  • Намокрете ръба на чашата;
  • Сгънете менструалната чашка на две, дръжте я с ръба нагоре;
  • Следва да я поставите във вагината с ръба нагоре;
  • След това я завъртете;
  • Ако вярно сте сложили чашката, не би трябвало да я усещате.

Менструална чашка – сигурност и здраве

Менструалната чашка се смята за безвредна за здравето на дамите. Изработена от първокласен медицински силикон или TPE, това е артикул, който може да влезе в контакт с репродуктивните органи на дамата.

Струва си да се обърне внимание на обстоятелството, че за разлика от известните дамски превръзки или хигиенични тампони, чашата не съдържа диоксини и алергени. Това също е най-малък артикул, който може да аргументи TSS синдром, с който доста дами се сблъскват, когато употребяват хигиенични тампони. Производителите също по този начин подсигуряват, че чашката не би трябвало да нарушава химена.

Основният принцип при потреблението на хигиенична чаша е грижата за вярната хигиена. Включва измиване на ръцете – преди и след слагане на чашата, както и измиване на самата чаша.

Къде да купя добра менструална чашка?

За менструална чашка, която дава отговор на всички условия за сигурност, коства си да посетите добър онлайн магазин, аптека или дрогерия. Не се предлага да купувате чаши с незнаен генезис. Ако държите на сигурността, здравето и чаша с положително качество, изберете такава от един от водещите производители, притежаващи всички нужни утвърждения.

Менструалната чашка за вас ли е?

Трудно е да се отговори на въпроса дали менструалната чашка е решение, което ще завоюва утвърждението на всяка жена. Много са факторите, които въздействат чашата да основава чувство за комфорт, да е незабележима и лесна за слагане.

Понякога се случва, че заради анатомичната конструкция, дамата има проблем с избора на вярната чаша. Чашата също буди доста страхове и изисква разтрошаване на психическите бариери, което не всяка жена може да направи, като по този метод се отхвърля от потреблението на чашата.

Чашата ще бъде ли верният артикул за вас? На този въпрос би трябвало да си отговорите сами.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР