Напоследък все повече диетолози препоръчват на хората да се насочат

...
Напоследък все повече диетолози препоръчват на хората да се насочат
Коментари Харесай

Най-бедните на фибри храни

Напоследък от ден на ден диетолози предлагат на хората да се насочат към диети, при които се употребяват богати на фибри храни. Причината в това се крие, че тези храни бързо и елементарно ни засищат и не е належащо да се тъпчем с тях, като в това време лимитират натрупването на мазнини и контролират функционалностите на храносмилателната система.

За да приказваме кои са бедните на фибри храни, би трябвало да знаем какво съставляват фибрите като цяло и в кои храни се съдържат.

Фибрите са комплицирани въглехидрати, които понижават количеството на усвоени калории, защото редуцират признатите мазнини и въглехидрати. В същото време те задържат токсините и холестерола, изхвърляйки ги от организма, възстановяват перисталтиката и усилват чувството за задоволеност.

Фибрите се съдържат в зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите храни и варивата и на процедура съвсем отсъстват в храните, богати на мазнини. Това значи, че в случай че някой артикул има малко мазнини, той е доста богат на фибри и противоположното - в случай че съдържа доста фибри, той е безпаричен на мазнини.

Тъй като разгледахме какъв брой потребни за организма са фибрите и че те не се съдържат в артикули, съдържащи мазнини, е редно да споменем, че човек не може да се храни единствено с фибри.

 Месо

При всички случаи най-хубавият вид е един здравословен и уравновесен режим на хранене, който да включва в избрани количества всички блага, с които ни е снабдила майката-природа. Ето въпреки всичко кои са най-бедните на фибри храни:

1. Меса - най-вече мазнини съдържа свинското месо и затова съвсем никакви фибри. Но и за останалите меса е добре да знаете, че в случай че спазвате богата на фибри диета, би трябвало да избирате по-крехко месо като пуешко, заешко или пилешко. Винаги остранявайте кожата, тъй като по-тлъстите елементи се намират тъкмо под нея. В същото време не забравяйте, че месото е основният източник на пълноценни белтъчини;

2. Мляко - То е оскъдно на фибри, само че в това време е извънредно скъп хранителен артикул, който е богат на лесноусвоими мазнини и белтъчини;

 Сирена

3. Сирене и кашкавал - Макар и извънредно потребни, те са небогати на фибри, като това важи изключително доста за по-скъпите швейцарски и френски сирена;

4. Яйца - небогати на фибри, само че богати на протеини и минерали, като най-ценното в тях е жълтъкът.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР