Напоследък неправилното самолечение става по-опасно от самия вирус. Нека не

...
Напоследък неправилното самолечение става по-опасно от самия вирус. Нека не
Коментари Харесай

Доц. Киров: Неправилното самолечение е по-опасно от вируса


Напоследък неправилното самолечение става по-опасно от самия вирус. Нека не вършим самоинициатива. За това прикани в ефира на БНР доцент Любомир Киров, ръководител на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари. По думите му всеки изпитва терзание и боязън, само че това не би трябвало да подтиква хората към това да се лекуват сами.

Според него бързото идентифициране на инфектираните хора ще забави темпото на разпространение на вируса.

„ Тупкането на топката и бавенето на обстановката не ги разбирам. Защо не се одобряват бързите антигенни проби? Ако бъдат официализирани, действителният брой инфектирани ще е още повече, само че ще улеснят нещата “, сподели доцент Киров.

Той не вижда логичност в държанието на властта: „ Отиваш в гората, виждаш мечката, затваряш си очите и казваш - мечка няма. Това не взема решение казуса “.

Доц. Киров счита, че персоналните лекари биха помогнали на лечебните заведения, когато имат опция да вършат бързи проби и бързо да разпознават инфектираните, да ги изолират и да управляват лекуването им.

Докторът приказва и за електронните посоки за тест. Технологично нещата са подготвени. Проблемът е, че НЗОК тупка топката и бави нещата. Когато имаме карантиниран пациент и положението му се утежнява, има потребност от рентген, процедурата е комплицирана. Защо той да не може да отиде да си направи фотография, когато не знаеш какво е, тогава рискът е по-голям, само че когато знаеш, че индивидът е възпален, тогава може всички да се пазят задоволително. Проблем има и с рецептите, когато индивидът е под карантина, посочи персоналният доктор.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР