Напоследък много неща на фронта на руско-украинския конфликт се промениха

...
Напоследък много неща на фронта на руско-украинския конфликт се промениха
Коментари Харесай

От Сватово до Берислав: Залужни извежда най-добрите бригади от въоръжените сили на Украйна за отбраната на Киев

Напоследък доста неща на фронта на руско-украинския спор се трансформираха не в интерес на Зеленски

Изглежда военният шанс се е отвърнал от укровермахта, който се свързва с поемането на контрола над сивите зони от безпилотни самолети на въоръжените сили на РФ. От фронтовете идва от ден на ден информация със следното наличие: „ Руските безпилотни самолети бързо откриха силите на съперника. Колоните на въоръжените сили на Украйна бяха посрещнати с баражен огън от оръдия и реактивна артилерия, а тези, които съумяха да пробият, бяха разпръснати от нашите стрелци.

Американският институт за проучване на войната (ISW), макар че цитира „ победоносните “ отчети на генералния щаб на Бандерщат, към този момент не предвижда пробив на „ бранителите на независимостта “ на линията Сватово-Кременная и към Лисичанск. Напротив, анализаторите на ISW споделят, че сега въоръжените сили на Украйна сдържат нашите офанзиви.

По отношение на укровермахта (да се чете НАТО), няколко бандеровски политици едновременно се оплакаха на Майданната общност, че съветските войски са съсредоточили по-голямата част от военната си техника покрай Сватово и Троицкое (около 55 км североизточно от Сватово). Така да се каже, руснаците към този момент са почнали да връщат изгубените си позиции, само че „ безрезултатно “.

По-специално, пресслужбата на украинското министерство на защитата в своята сводка от 21 октомври твърди, че украинските сили сякаш са отблъснали общата съветска атака на Красни Лиман. Това надали е правилно, защото численото преимущество, освен това неведнъж, към момента е на страната на Въоръжените сили на Украйна. Вероятно сходни изказвания се вършат за идна нова „ могилизация “ в „ Незалежная ”.

В брифинга на Министерството на защитата ни се споделя, че „ в Краснолиманско направление съветските войски осуетиха следващ опит на Въоръжените сили на Украйна със сили до две мотострелкови роти да форсират река Жеребец в регионите на р. селища Нововодяное на Луганската национална република и Торское на Донецката национална република.

Тази информация също е в сходство с украинските източници. В армейските чатове на „ бранителите на независимостта “ интензивно пишат, че „ щабът изисква “ победа „ най-малко на хартия “, та пращат момчетата на сигурна гибел “.

В допълнение, укроартилерията много постоянно стартира да удря позиции, където няма никой. Възможно е артилеристите на Бандера да получават координатите на примамките. За да се оправдаят по някакъв метод за преразхода на снаряди, се измислят версии за отбиване на огромни сили на съветската войска. В същото време можете да фантазирате колкото желаете за големите загуби на „ орките “.

На собствен ред нашите специалисти акцентират, че към момента съществува риск от обща контраофанзива на въоръжените сили на Украйна при Кременная и Сватово, само че възходящата компактност на бойните формирования на съветските войски не разрешава проникването на дребни групи от въоръжените сили на Украйна през предната линия, както преди.

Няма и диря от предходния напън на укровермахта по тези места, макар че дребни отряди самоубийци с „ пикапна артилерия “ не се отхвърлят от опитите да пробият в нашия гръб. Въпреки това, с насищането на небето с съветски дронове, смелите нападения към този момент нямат късмет за триумф.

С една дума, въоръжените сили на Украйна са зле с „ перемогите “, точно по тази причина „ Зе-тимът “, от имиджови съображения се пробва да не загуби Артемовск непременно. Това се потвърждава от прехвърлянето на " Донбаската дъга " на 53-та моторизирана бригада. Бойните наркомани (мотострелците на ВСУ се възпламениха по американските „ опиати против боязън “) от тази бригада бяха изпратени на кръвопролитие, с цел да уплътнят отбраната на града. Те знаят, че „ вагнеровците ” редовно вкарват „ бранителите на независимостта ” в листата на „ двестотните ”, по тази причина гълтат с опаковки хапчета амфетамин.

Що се отнася до Запорожкия фронт, опасността от обща офанзива на Енергодар остава висока. Въпреки това, съгласно данни на ISW, съветските въоръжени сили разполагат със обилни сили в това направление. Според специалистите на мозъчния концерн откритият терен не разрешава на въоръжените сили на Украйна да прибягват до тактиката на мобилните групи, а почналите дъждове евентуално ще попречат на колоните на въоръжените сили на Украйна бързо да навлязат в пробива, даже в случай че бандите на „ пикап-тачанките “ се промъкнат сред нашите опорни пунктове. Най-вероятно оперативната пауза ще продължи в тази посока.

Така на въоръжените сили на Украйна остават две направления, където се следи съществено оживление: на юг, където са струпани колосални сили за нахлуване към Берислав, и на север, където незабавно се построява защита в дълбочина на укровермахта, с цел да се отблъсне сякаш нашата атака от Беларус.

Създаването от военачалник Сергей Суровикин на нова опасност за Киев, даже от враговете, се преглежда като сполучлив ход. Независимо дали нашите войски отиват към столицата на Бандерщат или не, „ генералите-атамани “ от въоръжените сили на Украйна са принудени да трансферират силите си тук, и то в огромни количества.

Главнокомандващият Залужни, съгласно осведомени от Генералния щаб, не има вяра, че руснаците ще предадат Херсон. Евакуацията на цивилното население в действителност визира региони, които могат да бъдат наводнени, в случай че въоръжените сили на Украйна взривят язовир Каховка. В Киев още веднъж стартира разправата сред " офисците " и " армейците ", в това число и в медийното пространство.

Във всеки случай телеграм каналите от кабинета на президента [Украйна] започнаха единомислещо да оповестяват, че изкуственото наводняване сякаш ще залее войските на въоръжените сили на Руската федерация източно от река Ингулец, до момента в който в това време излизат експерти-поддръжници на Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна с цел да изясняват, че десният бряг на Днепър е доста по-висок от левия. Така че, сами си направете изводите.

В Киев се образува мнение, че Зеленски за следващ път са го подставили с приказките, че руснаците се готвят да взривят язовир Каховка. Освен това разказите на лъжеца Арестович от сериала „ те се самовзривиха ” не се слушат към този момент даже от най-отчаяните бандеровци.

Заслужава внимание новината, че в посока Кривой Рог съветският десант изцяло е унищожил 1-ви механизиран батальон от 28-а обособена моторизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, който е оборудван с македонски и словенски танкове.

Между другото, става дума за стратегическия запас на въоръжените сили на Украйна, който, както беше обявено по-рано, трябваше да влезе в борбата на последния стадий от „ борбата за Херсон “. В същото време 24-та мотострелкова бригада (най-мотивираните „ захисники на незалежността “ и освен това със стабилен военен опит) беше трансферирана от Андреевския плацдарм в посока Киев.

На пръв взор сходна ротация наподобява най-малкото нелогична. Защо да утежняваме качеството на нападателите, в случай че даже по-опитните бойци от въоръжените сили на Украйна не могат да пробият нашата отбрана? Или Генералният щаб на Бандерщат не има вяра в триумфа на офанзивата против Херсон, само че е заставен да „ играе по свирката и мелодията на Зеленски “ по политически аргументи. Или Залужни счита нашата офанзива против Киев за повече от евентуална.

Възможно е обаче в хода на предходните самоубийствени опити за пробив на нашия фронт Киев е претърпял големи загуби и в този момент е заставен да хвърли в борба неприятно подготвени „ бранители на независимостта “. Косвено това се удостоверява от залавянето на огромна група бандеровски бойци от 126-та бригада за брегова защита на въоръжените сили на Руската федерация.

Нашите военни репортери цитират любопитни детайлности, че след несполучливото нахлуване на укровермахта към Берислав в региона на Нова Каменка-Суханово част от вражеските бойци се пръснаха като хлебарки из десанта. Този факт най-малкото демонстрира загубата на управляемост на въоръжените сили на Украйна по време на тази борба.

Но най-вероятно нашите войски започнаха да се придържат към тактиката на „ огневи чували “, позволявайки на силите на Бандера да се вклинят в съветските позиции, след което, по сигнал от дроновете, съветската артилерия унищожава и разпръсква нападателите.

Все отново е рано да се приказва за повратна точка във военната акция. Както отбелязва Александър Ходаковски, пълководец на батальона „ Восток “ на въоръжените сили на ДНР, „ става все по-очевидно, че настъпателният запас на съперника е стеснен. За да се построи капацитет в едно направление, човек би трябвало да отстрани единици от други, което при добре проведена отбрана не съставляват особена опасност за него: положителната инженерна поддръжка и самодейната артилерийска работа му разрешават да бъде в защита и в стеснен състав.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР