Напоследък голяма част от научните изследвания са посветени основно на

...
Напоследък голяма част от научните изследвания са посветени основно на
Коментари Харесай

7 причини да започнете да пиете черен чай още днес

Напоследък огромна част от научните проучвания са отдадени главно на зеления чай, който се счита за същински балсам на младостта и здравето.

Но учените се интересуват и от екзотични сортове чай. Те проучват състава на японския чай матча, хибискуса, ройбоса и други

На фона на това класическият черен чай остава на назад във времето и като че ли забравихме, че той също е необикновено потребен.

Ето за какво би трябвало да го консумираме всекидневно. 

1. Тонизира и зарежда с сила

Въпреки обстоятелството, че в черния чай не се съдържа толкоз доста кофеин (2 пъти по-малко, в сравнение с в кафето), той оказва прелестен тонизиращ резултат.

Тази напитка енергизира без да вреди на организма. Освен това в края на деня няма да се чувствате изтощени и изтощени.

2. Убива микробите

Специалистите са стигнали до извода, че черният чай безусловно би трябвало да се пие през студения сезон. Факт е, че в състава му влизат субстанции, които оказват помощ за обезвреждане на интензивността на патогенните микроорганизми.

Ето за какво чаша черен чай е отлична предварителна защита против простуда и грип.

3. Оказва позитивен резултат върху активността на мозъка

Само чаша черен чай ще ви помогне да станете по-концентрирани на работното място.

Също по този начин, напитката е подобаваща за тези, чиято работа е обвързвана с нервно напрежение. Черният чай съдържа субстанции, които оказват помощ за понижаване на концентрацията на хормона на напрежението.

4. Намалява риска от диабет и рак

Учените стигат до извода, че постоянната консумация на чай оказва помощ за предотвратяване от рискови болести като диабет и рак.
 Чай от ябълки!? И защо е потребен? Чай от ябълки!? И защо е потребен?
Ябълката е един от най-здравословните, публикувани и налични плодове по нашите географски ширини. Може да помогне да се отървете от...

Напитката оказва помощ за възстановяване на действието на органите на стомашно-чревния тракт и оказва позитивен резултат върху положението на нервната система.

5. Богат източник на антиоксиданти

Черният чай е отличен източник на антиоксиданти, които оказват помощ за възстановяване на цялостното здраве, защищават ДНК-то от увреждане и забавят стареенето.

Затова си коства всекидневно да консумирате по 2-3 чаши от тази потребна напитка. Важно е да запомните, че захарта съвсем изцяло унищожава потребните свойства на чая и се отразява отрицателно на усета му.

6. Помага при намаляване
 Чаят от коприва лекува, само че КАКВО? Чаят от коприва лекува, само че КАКВО?
Копривата е едно от най-полезните растения, с които майката природа ни е дарила. Ако желаете да се лишите от непотребните килограми, да под...

Зеленият чай не е единственият, който оказва помощ в процеса на намаляване. Черният чай също спомага за ускорение на метаболитния развой.

Също по този начин си коства да запомните, че той може да се пие сред храненията, с цел да не чувствате апетит.

7. Подобрява настроението

Черният чай има способността да облекчава нарасналото равнище на тревога, да контролира производството на кортизол и да облекчава отрицателните резултати от стресови обстановки.

Също по този начин чаша от него може да усъвършенства настроението, което е изключително значимо за хора, склонни към демонстрация на депресивни положения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР