Напомпването на Украйна с оръжие увеличава вероятността от потенциален конфликт

...
Напомпването на Украйна с оръжие увеличава вероятността от потенциален конфликт
Коментари Харесай

Медведев: Конфликтът в Украйна може да ескалира до ядрена война

Напомпването на Украйна с оръжие усилва вероятността от евентуален спор сред НАТО и Русия, който от своя страна може да ескалира в нуклеарна война, която би била пагубен сюжет за всички. Това написа зам.-шефът на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в своя канал в Telegram.

„ Изпомпването на оръжия от страните от НАТО в Украйна, образованието на нейните войски да употребяват западна техника, изпращането на наемници и провеждането на учения от страните от Алианса покрай нашите граници усилват вероятността от директен и открит спор сред НАТО и Русия вместо „ война посредством прокурист “, която те водят “, написа Медведев.

" Подобен спор постоянно има риск да се трансформира в пълноценна нуклеарна война. Това би бил пагубен сюжет за всички ", сподели Медведев.

Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност акцентира, че безкрайните приказки на задгранични анализатори за войната на НАТО с Русия не стихват, „ освен това, цинизмът става все по-откровен “. Той уточни, че с всички сили се пробват да вкарат в дневния ред тезата, че Москва сякаш плаши света с нуклеарен спор.

„ Дори някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп неотдавна се измъкна с това. И, несъмнено, европейците скърцат с тънките си гласове “, написа Медведев.

Говорейки за взаимните съдбовни последствия от нуклеарна война, заместник-председателят на съветския съвет за сигурност прикани Запада „ да не лъже себе си и другите “.

" Просто би трябвало да помислите за вероятните последствия от дейностите си. И не се задавяйте със личната си слюнка в пароксизмите на русофобията ", твърди още Медведев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР