Нападения на руски дронове в Южна Украйна през нощта са

...
Нападения на руски дронове в Южна Украйна през нощта са
Коментари Харесай

Вражески дронове са поразили друга критична инфраструктура в Южна Украйна

Нападения на съветски дронове в Южна Украйна през нощта са предизвикали пожар в енергиен обект в Днепропетровск и са развалили сериозна инфраструктура в Херсон, обявиха украинските управляващи, представени от Ройтерс.

Украинските сили са свалили 16 от 17-те безпилотни самолета и една управляема ракета Х-59, които Русия е употребила за офанзивата против Днепропетровск, се споделя в изказване на украинските въоръжени сили в информационното приложение " Телеграм ".

Отломки от дронове са предизвикали пожар в енергийно оборудване, спешните служби не престават да работят на място, обявиха военните. Не се оповестява за жертви.

Според регионалния шеф на Херсонска област Олександър Прокудин при нощната офанзива са нанесени вреди и на обект от жизненоважната инфраструктура и на седем частни жилища в Херсонска област, като не се оповестява за жертви.

От края на март насам Русия извърши няколко огромни офанзиви против украинската енергийна инфраструктура, като нанесе обилни вреди на украинската енергийна система и провокира спирания на електрозахранването в някои райони, напомня Ройтерс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР