Нападение в Тел Авив. Палестинец откри стрелба в заведение и

...
Нападение в Тел Авив. Палестинец откри стрелба в заведение и
Коментари Харесай

Нападателят от Тел Авив е действал сам, мотивите му са националистически

Нападение в Тел Авив. Палестинец откри пукотевица в заведение и умъртви двама души. След гонене, траяло цяла нощ, нападателят беше премахнат. Мотивите му са били националистически, заяви кметът на Тел Авив.

28-годишен палестинец влиза в претъпкан с хора бар в четвъртък вечер в Тел Авив и открива огън. На място са убити двама от посетителите, простреляни са 10, трима от ранените са в тежко положение. Стрелецът бяга от мястото. Силите за сигурност са вдигнати неотложно накрак. Започва огромна интервенция по издирването на причинителя. Стотици служители на реда, отряди с кучета и спецчасти претърсват всяка педя от града.

" През нощта стотици служители на реда патрулираха по улиците на Тел Авив, с цел да отрият нападеля. Вървяхме от врата на врата, проверявахме пътищата. Около 05:20 сутринта тук, на това място, беше видян терористът, който при типа на полицията откри огън и те го обезвредиха ", сподели Шломи Сагит, служител на реда.

Нападателят е работил самичък. Криел се е в региона на джамията в арабския квартал Яфа, преди да бъде премахнат.
Израелската работа за вътрешна сигурност го разпознава като 28 - годишен палестинец от Дженин на Западния бряг.

Министърът на защитата Бени Ганц разгласи, че Израел ще разшири интервенцията против " вълната на гнет " и причинителите и тези, които ги изпращат ще платят висока цена.

Това е четвъртото палестинско нахлуване за последните три седмици в Израел с общо 13 убити. То раздруса страната тъкмо преди началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Хиляди палестинци от Западния бряг минаха през контролните пунктове, с цел да влязат в Ерусалим за петъчната молитва в джамията ал Акса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР