Нападателят Йоан Борносузов разказа пред Viasport.bg от първо лице каква

...
Нападателят Йоан Борносузов разказа пред Viasport.bg от първо лице каква
Коментари Харесай

Наш талант от Дженоа: Всички в Италия са паникьосани, всичко е пусто

Нападателят Йоан Борносузов описа пред Viasport.bg от първо лице каква е обстановката в Италия по време на ковид. Юношата на ЦСКА-София мина в Дженоа през зимата. Роденият през 2004 година футболист се е прибрал в България преди седмица, самичък си е наложил карантина и си стои у дома. Йоан, който е наследник на треньора в школата на ЦСКА-София Атанас Борносузов, има стратегия от клуба, която съблюдава, и тренира, доколкото е допустимо, в домашни условия.

- Йоане, здравей. Как си? Кога се прибра в България?
- Добре съм. Трябваше да се прибера по-рано. Първоначално в Италия се прекратиха всички шампионати, без Серия А и Примаверата, тъй като и тя се води професионален шампионат. Оставиха ме в Примаверата. Но откакто се разбра, че се стопират и тези шампионати, се прибрах на 11 март.

- Каква беше ситуацията в Италия преди да си тръгнеш?
Всички са доста паникьосани. Няма никой по улиците, всичко е пусто. Има единствено служители на реда, пускат те само до магазина, не е желателно да излизаш да се разхождаш. Работят единствено питателните магазини, в които пускат единствено по няколко индивида и има опашки.

- А в Генуа?
- Момчетата в тима, които са от провинцията и от чужбина, живеем в един хотел, в него има отделено крило, което е единствено за нас. Имаше подозрения за едно момче, само че пробата му беше негативен.

- Имаше ли проблеми с прибирането ти?
- Аз нямам пряк полет от Генуа, имах прехвърляне в Амстредам, мериха ми температурата, всичко беше наред. Аз се прибрах преди да разгласят изключителното състояние в България, никой не ми е казвал, че би трябвало наложително да съм под карантина, само че аз непринудено избрах да си я наложа. Откакто съм се прибрал, не съм излизал от нас. Всеки ден ми пращат стратегии от клуба. Да си върша тренировки у дома.

- Как се справяш с тренировки вкъщи, въпреки всичко пространството е лимитирано?
- Кондиционният треньор ни е изпратил стратегия. Имаме повече извършения за дребни пространства. Днес даже тренировката ми беше към един час, освен това много тежка.

- Извън ограниченията, свързани с ковид, разкажи по какъв начин те одобриха в тима, по какъв начин се приспособява? - Аз изкарах два месеца там. Не чаках толкоз бързо и добре да ме одобряват. Всичко се разви доста добре. На мен ми оказа помощ доста фактът, че приказвам езика. Всички се държат доста добре с мен, към този момент имам тренировки с мъжкия тим, с Примаверата. Всичко беше добре. Имах проблем единствено с документите, чаках много време, с цел да почна да играя публични мачове. Точно документите станаха подготвени и се случи това с вируса, по тази причина още нямам формален мач.

- Докога са спрени шампионатите?
- Мачовете са прекъснати до 3 април. Ако нещата се стабилизират, ще ни извикат по-рано за тренировки.

- С ученето каква е обстановката?
- Аз ще имам изпити в края на годината към българското ми учебно заведение. Сега се появи вид да изучавам и онлайн, с видео уроци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР