Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров ще стане футболистът с

...
Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров ще стане футболистът с
Коментари Харесай

Камбуров на гол от това да подобри впечатляващ рекорд на Петър Жеков

Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров ще стане футболистът с най-вече попадения във вратата на Левски, в случай че означи попадение на сините в събота, когато двата отбора се срещат на " Герена ".

" Нападателят на ЦСКА Мартин Камбуров излиза против Левски с мисълта да усъвършенства върха на " алената " легенда Петър Жеков за най-вече маркирани голове във вратата на безконечния противник.

До момента двамата са с по 24 попадения против " сините " в историята.

Камбуров е вкарал 22 гола в шампионата против Левски, както и още 2 в шампионата за Купата на България. Първият гол на нападателя пристигна преди близо 20 години - през май 2001 година Тогава той се разписа с екипа на Ботев (Пловдив) при загуба с 1:4.

Осем години по-късно острието изигра и един от най-паметните си мачове против Левски. На 11 април 2009 година с екипа на Локомотив (София) той означи хеттрик във вратата на отбора от " Герена " при безапелационния триумф с 3:0 на " железничарите ". През предишното лято, още веднъж на стадиона на Левски, той вкара два гола с Берое при успеха с 3:1.

Легендарният Петър Жеков от своя страна има 15 гола против Левски за шампионата, както и още 9 в шампионата за Купата на България. Той има 2 гола с екипа на Химик (Димитровград), 11 с Берое, както и 11 с ЦСКА.

Камбуров също по този начин продължава да преследва и върха на Жеков за най-вече маркирани голове в родния хайлайф. Постижението на легендата е 253 гола, до момента в който опитният нападател на ЦСКА към този момент има 238. Той вкара един гол от началото на сезона с " аления " екип - в първия кръг, против ЦСКА-София при равенството 2:2 на Националния стадион „ Васил Левски “.

В събота Мартин Камбуров излиза против обичаната си " жертва " – Левски, в търсене на гол номер 25. Стрелецът безспорно ще стъпи на терена с мисълта да изпревари Петър Жеков и да излезе еднолично на върха на класацията за най-вече попадения във вратата на противника във всички шампионати, както и да се приближи още повече до именития нападател в борбата за отличник във безконечната голмайсторска листа ", написа по тематиката уеб сайтът на ЦСКА 1948.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР