Нападателят на Манчестър Юн Маркъс Рашфорд (23 г.) бе включен

...
Нападателят на Манчестър Юн Маркъс Рашфорд (23 г.) бе включен
Коментари Харесай

Играч на "Манчестър Юн" е сред най-влиятелните хора в света

Нападателят на " Манчестър Юн " Маркъс Рашфорд (23 г.) бе включен от списание " Форбс " в класацията на 30-те най-влиятелни персони в света под 30-годишна възраст. Попадането на британския национал в това нареждане не е инцидентно. Рашфорд прояви няколко начинания във Англия по време на пандемията от COVID-19, които му завоюваха освен известност и почитание, само че и медал на Британската империя, както и купата " Доктор Хонорис Кауза " на университета в Манчестър.

Той първо провежда събирането на средства за разпределяне на храна на децата в неравностойно състояние по време на първия локдаун, като акцията събра към 20 млн. паунда. След това футболистът лобира, като отправи писмено искане до британския парламент да усили сумите на хранителна помощ за деца в беднотия и вследствие на това английското държавно управление взе решение в тази тенденция.

" Нека дружно да заявим, че нито едно дете в Обединеното кралство не трябва да си ляга вечер гладно. Както съм казвал неведнъж преди този момент, без значение от вашите усеща или мнение, децата никога не са отговорни, че нямат достъп до храна ", написа тогава той в " Туитър ".

Рашфорд е и измежду изявените деятели измежду спортистите в битката против прояви на расизъм. Преди към два месеца той също по този начин прикани да бъдат спрени злоупотребите в обществените мрежи. " Онлайн злоупотребите трябва да бъдат спрени, просто деактивирайте сметките си. Знаем, че е доста елементарно да създадете четири или пет акаунта, само че в случай че би трябвало да блокирате всички, блокирайте всички. Хората би трябвало да се възползват от мрежите, а не да злоупотребяват с тях. Имаме щастието да можем да се свързваме с хора от цялостен ​​свят и от разнообразни култури и религии. Използването им в отрицателен смисъл методът е неуместно ", разяснява играчът на " Юнайтед " пред " Скай спортс ".

Освен това Рашфорд е и един от най-скъпите млади футболисти в момента, като порталът Transfermarkt го оценя на 85 млн. евро.

През февруари т.г. той попада и в класацията на " Times "  за 100-те най-влиятелни персони в света.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР