Нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд би бил идеалното попълнение

...
Нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд би бил идеалното попълнение
Коментари Харесай

Холанд би бил идеалният нападател за Ливърпул, убеден е Капело

Нападателят на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд би бил идеалното попълнение за офанзивата на Ливърпул. Това мнение изрази някогашният народен селекционер на Англия Фабио Капело.

19-годишният Холанд, който мина в Борусия при започване на календарната година, има впечатляващите 41 гола в 34 мача за Дортмунд и Ред Бул Залцбург през този сезон, като в събота не пропусна да се разпише и във вратата на локалния противник Шалке при триумфа с 4:0 при подновяването на Бундеслигата.

" Холанд би бил идеалното попълнение за Ливърпул. Неговите качества в комбиниране с напъните на Юрген Клоп да развива футболистите си биха го създали състезател от международна класа ", сподели Капело пред " Скай Италия ".

" Той има растежа, скоростта и директния жанр на игра, който се практикува в Ливърпул. Не виждам за какво той да не се развие по метода, по който това стана със Садио Мане и Мохамед Салах ", добави Капело.

През януари Ливърпул избра да притегли съотборника на Холанд в Ред Бул Такуми Минамино, само че за момента японецът не съумява да се приспособява към футбола в Англия. По неофициална информация Холанд има откупна уговорка от 70 милиона евро, която може да бъде задействана още през 2022 година.
Премиър лийг 31 кръг, събота 21 март  Ливърпул 19:30  Кристъл Палас
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР