Нападатели превзеха танкер, свързан с Израел, край бреговете на Аден,

...
Нападатели превзеха танкер, свързан с Израел, край бреговете на Аден,
Коментари Харесай

Двама българи са на борда на превзетия танкер край Йемен

Нападатели превзеха танкер, обвързван с Израел, край крайбрежията на Аден, Йемен, съобщи " Асошиейтед прес ", като се базира на компанията оператор и компанията за морска сигурност Ambrey. 
Прочетете още
Министерството на външните работи на България извърши незабавна инспекция по отношение на информация по отношение на случай с танкер край крайбрежията на Аден, на борда на който в многонационалния екипаж има и български жители.

Проверката откри, че има двама български жители в състава на екипажа.

" Плавателният съд с турски капитан има многонационален екипаж от 22 души, състоящ се от съветски, виетнамски, български, индийски, грузински и филипински жители. Плавателният съд транспортира цялостен товар фосфорна киселина ", се споделя в изказване на компанията оператор " Зодиак ".

Въпреки че никоя формация не е поела отговорност за акта за момента, през последните дни най-малко две други морски набези бяха свързани с войната сред Израел и " Хамас ", напомня АП. 

Нападателите са завладяли танкера " Сентрал парк " на компанията оператор " Зодиак Маритайм " в Аденския залив. Той е плавал под либерийски байрак. Американски чиновник от защитата, поискал да резервира анонимност, е удостоверил, че е осъществено такова нахлуване.

" Зодиак маритайм " назова нападението " хипотетичен случай, обвързван с пиратство ".

" Зодиак " разказва плавателния съд като благосъстоятелност на Clumvez Shipping Inc, макар че други документи непосредствено показват " Зодиак Маритайм " като притежател.

Остава неразбираемо кой стои зад офанзивата. Аден се държи от силите, които са съдружници на интернационално приетото държавно управление на Йемен и водената от Саудитска Арабия коалиция, която се бори с подкрепяните от Иран бунтовници хуси. Това е третият сходен случай след началото на войната сред " Хамас " и Израел. 

Все още няма публична информация от Външното ни министерство, която да удостовери има ли и какъв брой са нашите сънародници на борда. Седмица след отвличането на " Галакси Лидър ", чиито капитан и помощник-капитан са българи, екипажът все по този начин остава в плен на йеменските бунтовници, съобщи Нова. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР