Нападани от носорог, преследвани от акула, обградени от крокодили –

...
Нападани от носорог, преследвани от акула, обградени от крокодили –
Коментари Харесай

Животните, които е най-вероятно да ви нападнат, и как да оцелеете

Нападани от носорог, преследвани от акула, обградени от крокодили – елементарен работен ден за храбрите откриватели.

Ако на пътя ни се изпречи лъв, множеството от нас евентуално просто ще припаднат или ще побегнат. Това са евентуално две от най-лошите неща, които можете да извършите.

Как тогава да реагирате?


Daily Telegraph разгласява разказите на двата души, които са били преследвани или нападани от някои от най-смъртоносните животни в света.

Един от тях е Левисън Ууд, откривател и създател на бестселъри, който е посетил над 100 страни и е обходил съвсем целия свят – от крайбрежията на Нил до Хималаите през Северна и Южна Америка. Най-скорошното му пътешестване е от Русия до Иран.

Бившият офицер от Британската войска се е озовавал в толкоз напрегнати обстановки, че към този момент не помни какъв брой пъти е бил на ръба на гибелта. Пътуванията му са го отвели до многочислени срещи лице в лице с диви животни, като крокодили, хипопотами, горили, лъвове и змии.

Вторият авантюрист, с който беседва Daily Telegraph, е водещата от Военновъздушни сили и журналистка Мишел Жана Чан, която също се е срещала с значително животни в дивата природа. Активна авантюристка, Жана Чан е пувала през Босфора, изкачила е Гулап Кангри в Ладак, взела участие е в рали и даже има лиценз за водач.

По пътя си тя е снимала голям брой документални филми за диви животни с много страшни моменти. Най-незабравими са срещите й с акули, носорози и изключително с нагъл скорпион.

Ето какво описват двамата приключенци за най-страховитите си срещи с рискови животни и по какъв начин са съумели да се измъкнат живи от тях.

Прочети повече ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР