НАП - София обяви, че покрай започналите празници засилва проверките

...
НАП - София обяви, че покрай започналите празници засилва проверките
Коментари Харесай

НАП засилва проверките, без да пречи на празничната атмосфера

НАП - София разгласи, че около почналите празници ускорява инспекциите на комерсиалните обект, като увери, че "контролните дейности по никакъв метод няма да попречат на празничната атмосфера ".

Засилено наблюдаване и надзор на търговци на едро на риба, рибни магазини и заведения за хранене организират инспекторите поради днешния Никулден. Служителите от отдел "Оперативни инспекции " наблюдават за съществуване на касови апарати, издаване на фискални бонове и действително отчитане на оборотите. При неиздаване на касова записка, обектите на нарушителите могат да бъдат запечатани за период до един месец.

Към проверяващите екипи се включват и обществени реализатори. Те правят наложително изземане на средствата от касите на компании и търговски обекти с обществени отговорности, които не са погасени непринудено в период. Мерките са ориентирани към повече от 35 обекта, търгуващи с риба на територията на София, като досега при осъществените инспекции в обекти за търговия на едро не са установени нередности.

Активният надзор ще продължи и през идните празници – към студентския празник данъчните чиновници ще ревизират за укрити обороти и нарушавания в най-големите хотели, заведения за хранене и нощни заведения в Боровец и Банско и на територията на областите София, Перник, Кюстендил и Благоевград. Инспекторите на териториална дирекция София ще наблюдават и за годни трудови контракти и обезпечаване на действителни заплати на работещите в обектите.

През коледните и новогодишните празници данъчните ще реализират физическо наблюдаване и покупки на правилото на тайния клиент. Ще се засича и проучва информацията, която отдалечено се подава към приходното ведомство от фискалните устройства. В случаите на несъответствия ще се правят спомагателни инспекции, а при подозрения за съзнателно укриване на обороти и проверки на юридически и физически лица.

Със старта на ски сезона ще се ускори и контрола в курортите на територията на региона, в съдействие с органите на Министерство на вътрешните работи. Ще се правят скрити и очевидни наблюдения и инвентаризации за действително отчитане на оборотите.

От НАП- София твърдят, че целят трайна смяна в държанието на бизнеса, а не просто налагане на наказания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР