Нант. Бежанец от Руанда, осъден за подпалване на катедралата във

...
Нант. Бежанец от Руанда, осъден за подпалване на катедралата във
Коментари Харесай

Valeurs actuelles : Бежанец от Руанда, обвинен за запалването на катедралата в Нант, призна и за убийство на свещеник

Нант. Бежанец от Руанда, наказан за подпалване на катедралата във френския град Нант, призна, че е умъртвил духовник, написа френското списание Valeurs actuelles .

Според информацията мъжът е признал за убийството пред полицията в общината Мортан-сюр-Севр. Отбелязва се, че 60-годишен свещеник от община Сен-Лоран-сюр-Севр е приютил бежанеца от Руанда предходната година.

Информацията беше доказана от министъра на вътрешните работи Джералд Дарманен. Според списанието той възнамерява персонално да посети общината, където е бил арестуван младежът.

Бежанецът от Руанда Еманюел Абейсенга беше приет за отговорен в подпалването на катедралата в Нант през юли 2020 година, където той непринудено е помагал на духовенството. Тогава той изясни дейностите си с готовност да отмъсти за обстоятелството, че е бил лишен от разрешението си за престояване във Франция. Той е получил съответното съобщение още през 2019 година, само че от този момент не е напускал Франция. Както изясни министърът на вътрешните работи в „ Туитър “, това е било невероятно, защото мъжът към момента е с мярка за неотклонение поради делото за палеж.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР