Нанесен беше съкрушителен удар върху подразделенията на 72-а бригада на

...
Нанесен беше съкрушителен удар върху подразделенията на 72-а бригада на
Коментари Харесай

Украинска контраатака разби руска бригада южно от Бахмут, стотици окупатори бягат от позициите си


Нанесен беше пагубен удар върху подразделенията на 72-а бригада на съветската войска в южната част на Бахмут. Пленени са стотици. Оцелелите окупатори избягаха на километри от позициите си.

Това заяви в среднощно видео командирът на Трета десантно-щурмова бригада („ Азов “) на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Андрий Билецки. Видеокадри на под паника бягащи съветски бойци потвърдиха думите му.

„ Бягат цели батальони, стотици хора тичат обратно през полето “, сподели и военният специалист Роман Свитан.

В резултат на светкавична местна контраофанзива край Бахмут, 72-а мотострелкова бригада бе изтласкана от позициите си, заяви БиБиСи. Става дума за групировката от 3-ти армейски корпус, образувана през 2022 година в Оренбургска област.

Според Билецки “6-а и 8-а роти от дивизията бяха изцяло унищожени дружно с огромно количество бронирана техника ”. Той пресмята минимум 500 убити и ранени съветски бойци. По време на интервенцията са били и пленени „ огромно количество “ руснаци, а 3-ти щурмови отряд на наемническата ЧВК „ Вагнер “ също е понесла тежки загуби.

Командването на ВСУ оповестява, че настъплението е освободило изцяло територия с широчина 3 километра и дълбочина 2,6 километра.

Собственикът на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин също удостовери в свое видео, че бойците от 72-а бригада на постоянната съветска войска са обърнати в бягство. „ Минахме около позициите. Бягат “, сподели той в кадър. Той още веднъж напсува военния министър Шойгу поради неналичието на муниции и заплаши, че скоро украинците ще влязат в Ростов.

Руското министерство на защитата още не е коментирало известията. „ Крепостта “ Бахмут остава най-горещата точка на украинския фронт, със съществени загуби и от двете страни, посочи БиБиСи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР