NamX - френско-мароканска компания - е възложила на Pininfarina реализира

...
NamX - френско-мароканска компания - е възложила на Pininfarina реализира
Коментари Харесай

Дали NamX ще се превърне в Tesla на водорода?

NamX - френско-мароканска компания - е упълномощила на Pininfarina осъществя огромната си концепция: автомобил с горивни кафези (с мощ 300 или 500 к. с. ) с имобилен контейнер за водород, както и с шест преносими и заменяеми водородни " капсули ".

С цялостен контейнер и капсули NamX HUV може да измине 800 км, преди да се нуждае от ново зареждане с гориво. Ако обаче не можете да стигнете до атомна бензиностанция, можете да се движите единствено с шестте капсули, което ви обезпечава пробег от 300 км.

Истинското изобретение тук са дистрибуторските капсули на NamX - долап вид " пчелна пита ", в който се съхраняват капсулите, който коства единствено 5 хиляди паунда за дребна и към 20 хиляди паунда за огромна капсула (докато построяването на атомна бензиностанция от нулата коства от 1 до 5 млн. паунда) и може да се сложи на всички места - от паркинги на бензиностанции до паркинги на супермаркети. В момента на всички места има единствено няколко станции за зареждане с H2 и точно тази липса на инфраструктура, макар че технологията на горивните кафези е развита, в последна сметка спъва търсенето. NamX може да реши този проблем с един размах.

 width=

Идеята е капсулите да се пълнят в дребни централни станции за зареждане, след което да се доставят до капсулите с камиони, задвижвани с водород. Преносимостта на дистрибуторските капсули значи, че те могат елементарно да бъдат преместени там, където има най-голямо търсене.

NamX също по този начин твърди, че желае да лицензира технологията, тъй че други компании да могат да основават съвместими с капсулите артикули, като скутери или генератори. Това е толкоз просто решение, което, както и другите огромни преимущества на водорода, значително се дължи на това какъв брой добре се интегрира със системите и процесите, които към този момент познаваме и използваме. Горивото продължава да се доставя, бутилките с бензин не престават да се сменят, а новият автомобил/трактор/четириколка продължава да работи - въпреки и много по-тихо.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР