Намиращият се в Тихия океан остров Таити беше одобрен от

...
Намиращият се в Тихия океан остров Таити беше одобрен от
Коментари Харесай

Намиращият се на над 15 000 километра от Париж остров Таити ще приеме състезанията по сърф от Олимпийските игри през 2024 година

Намиращият се в Тихия океан остров Таити беше утвърден от Изпълкома на МОК и ще одобри надпреварите по сърф от Олимпийските игри през 2024 година, на които хазаин ще бъде Париж.

Централният остров в отвъдморския департамент Френска Полинезия беше предпочетен от уредниците още през декември предходната година пред другите френски морски курорти Биариц, Лакано, Льо Ланд и Ла Торш.

За хазаин на дисциплината, която ще дебютира в олимпийската стратегия, е определено селището Теахупо'о, фамозно с отличните си условия за гонене на големите талази.

Макар и да се намира на 15700 километра от Париж, точно тези страхотни условия за осъществяване на конкуренцията са предиздвикали уредниците да предпочетат мястото.

С семейството си Таити ще стане и най-отдалеченето място, което приема надпревари от олимпийски игри. Към момента този самобитен връх се държи от шведската столица Стокхолм, която през 1956 година е хазаин на надпреварите по конен спорт, част от Олимпийските игри в Мелбърн. Разстоянието сред Мелбърн и Стокхолм е 15 600 километра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР