Намиращият се в руски затвор руски опозиционер Алексей Навални съобщи

...
Намиращият се в руски затвор руски опозиционер Алексей Навални съобщи
Коментари Харесай

Навални съобщи, че срещу него е било образувано ново дело за тероризъм

Намиращият се в съветски затвор съветски опозиционер Алексей Навални заяви през днешния ден, че от делото за екстремизъм, което се води против него, е било отделено ново дело за тероризъм, съобщи ТАСС, като се базира на собствен сътрудник в съда в Москва.

" Следователят ме уведоми, че против мен е било формирано ново дело за тероризъм и че ще бъда съден от боен съд ", сподели Навални.

Московският съд през днешния ден преглежда молба на следователите за ограничение на периода, в който Навални може да се запознае с материалите по делото за екстремизъм, написа Българска телеграфна агенция.

Следовател от съда също по този начин заяви, че единадесет души са били оповестени за интернационално търсене по делото за екстремизъм против Навални. " Разследването по делото против Навални визира екстремистка асоциация. Във връзка с него има 11 души, които са оповестени за интернационално търсене ", сподели следователят.

През 2021 година Навални беше наказан на три и половина години затвор поради нарушение на изискванията на условна присъда, наложена му преди този момент. Ефективната присъда бе наложена на опозиционера, откакто той се върна в Русия от Германия, където беше на лекуване, напомня ТАСС. Същата година московски съд го осъди на девет години в наказателна колония със непоколебим режим по обвинявания в машинация при набиране на средства за предизборна акция и за засегнатост на арбитър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР