Намиращият се в Дубай Васил Божков ще даде утре повече

...
Намиращият се в Дубай Васил Божков ще даде утре повече
Коментари Харесай

Васил Божков обещава повече подробности по сигнала за изнудване

Намиращият се в Дубай Васил Божков ще даде на следващия ден повече детайлности за сигнала за изнудване, подаден към европейските и българските управляващи. Разследваният за 19 закононарушения предприемач ще разяснява събитията, довели до ареста на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова и последвалите ги събития, оповестяват от офиса му.

Междувременно Борисов, Горанов и Арнаудова нападнаха в Административния съд - София град полицейското си задържане по следствие, че са изнудвали Божков.

Според юриста на някогашния министър председател -  Менко Менков, карцерът му е противозаконен, тъй като е по дело, формирано от незапознат орган.

„ Това задържане е безусловно безсмислено, защото в случай че то има смисъл да ограничи напредването му при изискванията на някаква необходимост, би следвало да се практикува, в случай че е по горещи следи, неотложно, с цел да не се укрият доказателства или той да не се укрие, заварен на местопрестъпление и други сходни. Не може да е три месеца инспекция да решаваш да задържиш някого по закона за Министерство на вътрешните работи, защото въобще не са налице правните учредения. Той е ходил да дава пояснения по време на предварителната инспекция, и тримата са ходили да дават пояснения и са дали отговор на въпросите “.

Делото би трябвало да бъде планувано и прегледано в намерено правосъдно съвещание.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР