Намиращият се на последно място след шестия кръг в Първа

...
Намиращият се на последно място след шестия кръг в Първа
Коментари Харесай

Алдаир Ферейра подписа с Етър

Намиращият се на последно място след шестия кръг в Първа лига Етър притегли в състава си португалския халф Алдаир Ферейра.

22-годишният Ферейра водеше тренировки с великотърновци в последните две седмици и игра в контролата с Янтра. В нея той асистира за победния гол. Алдаир получи утвърждението на управлението на " болярите " и през днешния ден подписа контракт с клуба за две години.

Халфът е роден в Ангола, само че от дребен живее и играе в Португалия и има и португалско поданство. Играл е в юношеските обединения до 13 и 15 години на Спортинг (Лисабон) и до 17 и 19 години на Жил Висенте, а след това в мъжките тимове на Оливейренсе и Вилаверденсе. За последно през предишния сезон той е бил титуляр в Кова да Пиедаде, където има 27 мача. Ферейра е играл за националния тим на Ангола до 20 и до 23 години.

" Знам, че Етър е огромен тим с богата история и ще дам всичко от себе си да се показва по най-хубавия метод. Роден съм в Ангола, само че от дребен пребивавам в Португалия и ме взеха в Академията на Спортинг (Лисабон), където доста ми помогнаха за израстването. Мога да играя на всички места, където треньорът ме сложи, само че най-силните ми позиции са като външен халф и дясно крило.

Наясно съм, че сега Етър изпитва усложнения в спортно-технически проект и още няма точки, само че съм подготвен да дам всичко, с цел да оказа помощ да преодолеем това. Всяко начало е мъчно, когато играеш в страна, в която всичко е друго - от езика до храната. Но тук всички ме предразположиха - от президента до съиграчите ми, всеки е подготвен да ми помогне и се усещам като вкъщи си. За това ще се отплатя на терена и съм на 100 % подготвен, когато ми се гласоподава доверие ", съобщи след подписването на контракта Алдаир Ферейра.

В същото време помощник-треньорът Тодор Киселичков се раздели с Етър по взаимно единодушие. Той към този момент е старши-треньор на Септември (Симитли), а неговите функционалности в щаба на Петко Петков поема Николай Катъров.
 Петко Петков: Най-важното е да стабилизираме Етър
Петко Петков: Най-важното е да стабилизираме Етър

" Няма по какъв начин да играем професионален футбол, в случай че не упражняваме професионално "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР