Намиращите се в средата на класирането на Висшата лига Брайтън

...
Намиращите се в средата на класирането на Висшата лига Брайтън
Коментари Харесай

2018 година стартира с 4 гола и голямо шоу в Премиършип

Намиращите се в средата на класирането на Висшата лига Брайтън и Борнемут направиха доста забавен мач с четири гола, който приключи без победител – 2:2. Домакините излизаха на два пъти напред в резултата в срещата от 22-ия кръг на британското състезание, само че не съумяха да задържат преимуществото си.

Брайтън означи първия гол в Премиършип за 2018 година, а негов създател стана Антони Нокер в 5-та минута. Искиердо подаде към Антони Нокер, който не пропусна да вкара в опразнената врата.

Искиердо насочи рисков диагонален удар в 5-та минута, само че топката не откри очертанията на вратата на Асмир Бегович.

Глен Мъри бе изведен на добра позиция в наказателното поле на Борнемут в 28-та минута и стреля, само че Асмир Бегович избави.

Джордан Айб насочи прекрасен удар от приблизително разстояние, само че Мат Раян избави.

Борнемут съумя да изравни резултата в 33-та минута. Джордан Айб центрира от корнер в наказателното поле на Брайтън, където Стив Кук стреля с глава, топката срещна напречната греда и влетя във вратата на Мат Раян.

Уилсън получи добър пас в наказателното поле на Брайтън в 42-та минута, само че загуби равновесие тъкмо преди да нанесе завършващия удар и Раян направи рутинно избавяне.

Брайтън още веднъж можеше да поведе в резултата в 43-та минута, когато Паскал Грос пусна доста добър пас към Искиердо, който бе изведен самичък очи в очи против Асмир Бегович, само че ударът му бе слаб и босненският вратар съумя да избави.

Марк Пю се опита да изненада Мат Раян в 45-та минута, само че вратарят внимаваше и отрази удара.

Брайтън си върна преимуществото в срещата в 48-та минута. Искиердо лиши топката в средата на терена. След композиция топката още веднъж се озова в колумбиеца, който пусна съвършен пас към Глен Мъри и той не пропусна да вкара.

Пред Джордан Айб се откри доста добра опция да изравни резултата в 49-та минута, когато се озова самичък против Мат Раян и стреля от дребен ъгъл, само че вратарят на Брайтън съумя да избави.

Искиердо направи страховит пробив в 68-та минута, след което излезе самичък против Асмир Бегович, само че вратарят съумя да избави удара на колумбиеца.

Борнемут бе доста покрай изравняването на резултата в 73-та минута. Джордан Айб насочи доста добър удар, а Раян закъсня с намесата си и топката мина под плонжа му, само че се спря в десния дирек на вратата, след което рикошира в главата на вратаря и излезе в корнер.

Борнемут съумя за повторно да изравни резултата в 79-та минута. След доста съществено безредие в наказателното поле на Брайтън и поредност от рикошети, Калъм Уилсън бе най-съобразителен и съумя да отклони топката във вратата на Мат Раян.

Борнемут можеше да стигне до успеха в 85-та минута, само че Мат Раян се намеси решаващо и избави удара на Уилсън.

След това тъждество Брайтън е 12-ти с 23 точки, до момента в който Борнемут е 13-ти с 21 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР